Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε έναν 30χρονο Νεοζηλανδό, ο οποίος είχε διαφύγει από τη χώρα του το 2009 αφού είχε αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό του, στον οποίο είχαν μεταβιβαστεί από λάθος της τράπεζας 10 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας.

Σε βάρος του 30χρονου Νεοζηλανδού είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol αφότου είχε διαφύγει κατά πληροφορίες στην Κίνα, τον Απρίλιο του 2009, μαζί με τη σύντροφό του.

Λίγο νωρίτερα, η τράπεζά του, η Westpac Bank, είχε μεταβιβάσει από λάθος 10 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (5,64 εκατομμύρια ευρώ) στο λογαριασμό του, ενώ εκείνος είχε ζητήσει μια πίστωση 100.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας για τις επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Όταν η τράπεζα διαπίστωσε το λάθος της μερικές ημέρες αργότερα, τα εκατομμύρια είχαν μεταβιβαστεί σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς και το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί.

Ο φυγάς, ο οποίος ονομάζεται Χούι (Λίο) Γκάο, συνελήφθη την Πέμπτη στο Χονγκ Κονγκ, όπου επιχείρησε να μπει από το έδαφος της Κίνας. Συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή και ξέπλυμα χρήματος.

Η σύντροφός του, η Κάρα Χάρινγκ, είχε επιστρέψει εκούσια το Φεβρουάριο του 2011 στη Νέα Ζηλανδία και θα δικαστεί τον ερχόμενο χρόνο για κλοπή 11.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας και για ξέπλυμα στο Μακάο 1,5 εκατομμυρίου νεοζηλανδικών δολαρίων.

Ο άνδρας θα εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης του Χονγκ Κονγκ και μπορεί να επιλέξει είτε να επιστρέψει με τη θέλησή του στη Νέα Ζηλανδία, είτε να επιδιώξει να αποφύγει την έκδοσή του, δήλωσε ο Μαρκ Λόπερ της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

in.gr