Τέσσερις τα χαράματα έφτασε ο Ηλίας Ψινάκης με την παρέα του στο φιλανδέζικου τύπου chalet που διαθέτει στον Άγιο Παύλο, στα Τρία-Πέντε Πηγάδια.

Αν και τέλη Σεπτεμβρίου, το κρύο περονιάζει πάνω εκεί στο βουνό και η υγρασία είναι αισθητή. Άναψαν φωτιά στο τζάκι, αλλά όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Η καμινάδα, προφανώς μπουκωμένη από καπνιά, φωλιές πουλιών κ.λπ., άρπαξε φωτιά. Το σπίτι είναι ξύλινο, αλλά ευτυχώς από καλής ποιότητα εμποτισμένα με αντιπυρικά συστατικά ξύλα. Απετράπη έτσι η γρήγορη επέκταση της πυρκαγιάς.

Στο σημείο έφθασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, αλλά -όπως και να το κάνουμε- η ανάβαση στο βουνό πήρε αρκετή ώρα. Ο Ηλίας Ψινάκης και η παρέα του αναγκάστηκαν να παρέμβουν με μάνικες και ό,τι άλλο είχαν στη διάθεσή τους, έως ότου καταφθάσουν οι πυροσβέστες.
Τελικά απεφεύχθη το χειρότερο. Η ιδιοκτησία του Ηλία Ψινάκη υπέστη βέβαια ζημιές, αλλά όλα διορθώνονται.
 
Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν ένα μέρος της οροφής γύρω από την καμινάδα, για να σβήσουν τη φωτιά από ψηλά. Το σπίτι, βεβαίως, είναι μέσα στην κάπνα, αλλά μέχρις εκεί. Πρόλαβαν, ωστόσο, να μεταφέρουν στον κήπο έργα τέχνης που διακοσμούν το chalet, ώστε να μην υποστούν και αυτά ζημιές.

Περασμένα ξεχασμένα να ευχηθούμε στον κ. Ψινάκη και να τον συμβουλέψουμε να κάνει και κανένα ευχέλαιο, δεν ξέρεις ποτέ…!