Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ξανά χθες στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενοι για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, πραγματοποιώντας πορεία η οποία ξεκινούσε από την πλατεία κοντά στη Γουόλ Στριτ και κατέληγε ως το αρχηγείο της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης.

Η διαδήλωση, θορυβώδης αλλά ειρηνική, ήταν η σημαντικότερη μετά την κατάληψη, πριν από αρκετές ημέρες, της πλατείας Λίμπερτι από τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την ανεργία και την φτώχεια.

«Οι τραπεζίτες είναι όλοι ναζί», «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», και ακόμα «η αστυνομία της Νέας Υόρκης προστατεύει τους εκατομμυριούχους και τη Γουόλ Στριτ» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, υπό την επιτήρηση ισχυρής δύναμης της αστυνομίας.

Ας σημειώσουμε ότι αντίστοιχες διαδηλώσεις, αποτελούν συχνό φαινόμενο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Την 24η Σεπτεμβρίου, περίπου 80 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αναφέρουν στον ιστότοπο www.occupywallst.org ότι εκπροσωπούν «συνδικάτα, φοιτητές, δασκάλους, οικογένειες και ανέργους».