Την έντονη ανησυχία κλήρου και λαού έχουν προκαλέσει τα τελευταία απανωτά κρούσματα διαρρήξεων που σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση σε εκκλησίες, μοναστήρια και εξωκλήσια της μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες που δεν έχουν το Θεό τους, καταφέρνουν τις περισσότερες φορές να παραβιάζουν είτε τις κεντρικές πόρτες των εκκλησιών, είτε τις βοηθητικές, αλλά ακόμα και παράθυρα, προκειμένου να εισέλθουν σε χρόνο ρεκόρ μέσα στις εκκλησίες και να κάνουν τις δικές τους ολονυχτίες….

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, στόχος ιερόσυλων έχουν γίνει πάνω από δεκαπέντε ναοί της πόλης του Ρεθύμνου, αλλά και της επαρχίας, με τους θρασύτατους δράστες να σπάνε και να «ξαφρίζουν» κυριολεκτικά τα παγκάρια των εκκλησιών.

«Με λύπη παρατηρούμε το γεγονός να «πέφτουν» οι ναοί μας, τα μοναστήρια μας, τα εξωκλήσια μας, θύματα των διαρρηκτών.

Πιστεύουμε και προσδοκούμε ότι αυτό το φαινόμενο κάποια στιγμή θα εκλείψει. Άλλωστε, οι ναοί μας δεν έχουν τίποτα το οποίο μπορεί να αποτελεί λεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους και μόνο ζημιές προξενούνται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εμείς αγαπούμε τους ανθρώπους και καταδικάζουμε τις συγκεκριμένες ενέργειες», σχολίασε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος.

Τα απανωτά «χτυπήματα» στις εκκλησίες της μητρόπολης δεν έχουν θορυβήσει μόνο τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό, αλλά έχουν προκαλέσει σωστό «πονοκέφαλο» και στις αστυνομικές αρχές του νομού, οι οποίες τρέχουν και δεν φτάνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εξιχνιάζονται και όλες οι υποθέσεις.

«Σε καμία περίπτωση -πρόσθεσε ο κ.κ. Ευγένιος- δεν στρεφόμαστε εναντίον των προσώπων τους. Παρακαλούμε όμως, αυτό το πάθος να σταματήσει, διότι πράγματι φανερώνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στον τόπο μας, το οποίο όλοι καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε, ο καθένας βέβαια από τη δική πλευρά, από τη δική του οπτική γωνία».

Όπως τονίζει ο ιεράρχης του Ρεθύμνου, πάντα στις προτεραιότητες της εκκλησίας ήταν και παραμένει να δίνει χείρα βοηθείας στους αδυνάτους, όπως άλλωστε και πράττει με τα σισίτια που καθημερινά παρέχονται από τις ενορίες της μητρόπολης. «Εγώ είμαι της άποψης ότι όταν βρίσκουμε αυτούς τους ανθρώπους, όταν γνωρίζουμε τα πρόσωπα τους και τα ονόματά τους, είναι καλό να ερχόμαστε σε μία προσωπική επαφή μαζί τους και να βλέπουμε το τι τους έχει οδηγήσει εκεί.

Βεβαίως δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε εμείς τις αξιόποινες πράξεις -γι’ αυτό υπάρχει η δικαιοσύνη πάντοτε- αλλά πάνω και πρώτα απ’ όλα εμείς υποβάλουμε μία παράκληση σε όλους -εξ’ αφορμής και των τελευταίων κρουσμάτων που έχουμε αυτές τις ημέρες στον τόπο μας- να παύσει το φαινόμενο αυτό», κατέληξε ο ποιμενάρχης του τόπου μας.

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook