«OTAN το λειτουργικό κόστος γίνεται δυσβάστακτο, τότε τα αποτελέσματα είναι σε βάρος τόσο των εργαζομένων όσο και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων», δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός, σχολιάζοντας την επιβολή τέλους αλληλεγγύης από την κυβέρνηση.

Ο κ. Μαθιός σημειώνει ότι η νέα υποχρέωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων να καταβάλουν αυξημένες εισφορές για τη συγκέντρωση πόρων από το κράτος προς αντιμετώπιση της ανεργίας, μπορεί να στέκεται ιδεολογικά, αλλά τελικά θα αποβεί σε βάρος της ίδιας της απασχόλησης.

Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις δεν θα αντιδράσουν στην επιβολή και των νέων επιβαρύνσεων, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι το λειτουργικό κόστος υπολογίζεται ενιαία με όλες τις επιβαρύνσεις και δεν επιδέχεται ιδεολογικών και κοινωνικών αναλύσεων.

Είναι δε γνωστό, από την ιστορία των επιχειρήσεων, ότι όταν το λειτουργικό κόστος γίνεται δυσβάστακτο, τότε τα αποτελέσματα είναι σε βάρος τόσο των εργαζομένων όσο και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook