Στην Αθωνική Πολιτεία αναμένεται να βρεθεί το προσεχές Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την Παρασκευή θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Αγιορείτικης Εστίας, με τίτλο “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Οδοιπορία στον Άθω 1992-2011”. Η έκθεση οργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών πατριαρχίας του κ. Βαρθολομαίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης το Σάββατο θα μεταβεί στο Άγιον Όρος, όπου η Ιερά Κοινότητα του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή στις Καρυές για την επέτειο των είκοσι χρόνων της πατριαρχίας του.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα προεξάρχει παναγιορειτικής Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στον ναό του Πρωτάτου στις 8 Οκτωβρίου, ενώ κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος αναμένεται να επισκεφθεί τις ιερές μονές Μεγίστης Λαύρας, Παντοκράτορος, Δοχειαρίου και Σταυρονικήτα, καθώς και το κονάκι της κανονικής αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου στις Καρυές.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στις 11 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την ιερά μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνας. Κατά την παρουσία του, μεταξύ άλλων, θα παραστεί στη μεταφορά και την τοποθέτηση στον ιερό ναό Αγίας Κυράννης των αποτμημάτων της αγίας νεομάρτυρος.

protothema.gr