Στο 13% ανέρχεται το ποσοστό αύξησης της τουριστικής κίνησης στο νομό Ρεθύμνου από τις σκανδιναβικές χώρες, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά ενώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία του το 40% από αυτούς είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Kuoni Αpollo, του μεγαλύτερου τουριστικού πρακτορείου, στη Σουηδία Πιτερ Ρόθγουελ, βρέθηκε χθες στο Ρέθυμνο όπου μαζί με τον αντιπρόεδρο κ. Τάκη Φιλιπόποπουλο και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, τιμήθηκαν από το σύλλογο ξενοδόχων και το δήμο Ρεθύμνου για την προσφορά τους στο χώρο του τουρισμού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σχεδόν το 40% των επισκεπτών από τις χώρες αυτές είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες, ενώ όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας οι Σκανδιναβοί αγαπούν το Ρέθυμνο και για αυτό αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια από τις πρώτες επιλογές τους για πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές.

Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες των ξενοδοχειακών μονάδων τις οποίες επιλέγουν για τη διαμονή τους, αλλά κυρίως η αγάπη τους για τους ανθρώπους του Ρεθύμνου, η φιλοξενία και η ανθρωπιά όπως οι ίδιοι αναφέρουν χαρακτηριστικά είναι οι λόγοι για τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών τους συγκαταλέγει το Ρέθυμνο ως ένα από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς.

Την ίδια ώρα όμως οι επισκέπτες του Ρεθύμνου επισημαίνουν στους πράκτορές τους και τα κακώς κείμενα της πόλης και αυτά δεν είναι άλλα από την έλλειψη υποδομών. Κακής ποιότητας οδικό δίκτυο και αεροδρόμια που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επισκεπτών είναι τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώνονται τα παράπονα των επισκεπτών και προβληματίζουν και τους πράκτορες, οι οποίοι επισημαίνουν τις παραλείψεις και τα μειονεκτήματα τόσο στους ξενοδόχους όσο και στη δημοτική αρχή, προκειμένου αυτά στο βαθμό που είναι εφικτό να βελτιωθούν για να επιτευχθεί επιπλέον αύξηση των Σκανδιναβών στο νομό.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το Ρέθυμνο και τη ζήτηση που έχουν οι πελάτες μας για το νομό και πιστεύω ότι ήδη από την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι προοπτικές τη νέα σεζόν.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται, το φαγητό, το κρασί βελτιώνονται κάθε χρόνο όμως για εμάς και τους πελάτες μας παραμένουν βασικό ζητούμενο οι υποδομές, όπου σήμερα δεν είναι οι κατάλληλες. Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο οι υπηρεσίες αλλά και το να διασφαλίζουμε στους πελάτες μας ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρίας Kuoni Apollo στην Σκανδιναβία Πίτερ Ροθγουελ.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Τάκη Φιλιπόπουλου, υποδιευθυντή της εταιρίας Κuoni Group με έδρα την Σκανδιναβία, ο οποίος αναφέρθηκε στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του νομού, οι οποίοι όπως είπε έχουν αναπτύξει δεσμούς φιλίας με τον τόπο:

«Τα δυο τελευταία χρόνια και ειδικότερα φέτος παρατηρήσαμε μια αύξηση στην τουριστική κίνηση. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες των ξενοδοχείων, αλλά και τις κτιριακές υποδομές των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Αυτό το οποίο λείπει από την Κρήτη είναι οι υποδομές.

Δεν έχουμε αεροδρόμια, δεν έχουμε δρόμους ή έχουμε βρώμικους δρόμους. Στο Ρέθυμνο το 35 με 40% των Σκανδιναβών είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες, οι οποίοι έρχονται γιατί αγαπούν τους Ρεθεμνίωτες, αγαπούν τους ανθρώπους της πόλης, τους αρέσει η ρακή, λατρεύουν τα καλλιτσουνάκια.

Τους αρέσει το χαμόγελό τους, αγαπούν τους Ρεθεμνιώτες γιατί τους αγκαλιάζουν και αυτό είναι ένα φαινόμενο ελληνικό.

Είχαμε αύξηση περίπου 13% και βλέποντας τα αποτελέσματα διαπιστώνουμε ότι έχουμε ευχαριστημένους πελάτες και γι\’ αυτό έχουμε προγραμματίσει περισσότερες αφίξεις για το 2012».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Μανόλης Τσακαλακης ανέφερε:

«Είχαμε καλέσει τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας Kuoni και διευθυντικά στελέχη του Αpollo, προκειμένου να τους ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και αυτοί από την πλευρά τους για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νομό μας. Ήταν ουσιαστικά ένα ευχαριστώ του συλλόγου ξενοδόχων και της πόλης σε αυτούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο νομό μας και είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές δυνάμεις για το Ρέθυμνο. Είχαμε φέτος μια αύξηση και θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμα καλύτερα νούμερα γι\’ αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε τις υποδομές μας και να προσελκύσουμε επιπλέον άτομα από τη Σκανδιναβία».

Ρεθεμνιώτικα Νέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook