Οι διαδηλώσεις των πολιτών απέναντι στα μέτρα λιτότητας αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη.

Μετά την Πορτογαλία και την Ουγγαρία ακόμα μια μαζική διαδήλωση κατά της λιτότητας πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.

Τουλάχιστον 35.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Μάντσεστερ, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας.

«Έξω οι διεφθαρμένοι Συντηρητικοί», φώναζαν οι διαδηλωτές περνώντας μπροστά από το χώρο όπου φιλοξενείται το συνέδριο του κόμματος.

Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί και πυροσβέστες, αλλά και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας της Βρετανίας (TUC) που οργάνωσε τη διαδήλωση με την ονομασία «Η εναλλακτική λύση: δουλειά, ανάπτυξη, δικαιοσύνη».

Το πρόγραμμα λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης στοχεύει στη μείωση του κολοσσιαίου ελλείμματος της χώρας μέχρι το 2015 μέσω της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και της περικοπής 300.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Τα συνδικάτα σκοπεύουν να οργανώσουν 24ωρη απεργία στις 30 Νοεμβρίου και απειλούν ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει ζήσει η Βρετανία εδώ και 80 χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook