Το Γραφείο του ΟΑΕΔ (Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης) στην Ιεράπετρα είναι απολύτως αναγκαίο να συνεχίσει να λειτουργεί, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, με αφορμή πληροφορίες που αναφέρουν ανάλογο σχεδιασμό του Οργανισμού.

To πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου προς τον κ. Ηλία Κικίλια έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Διοικητή,

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε αποδέκτες πληροφοριών που αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσει το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης Ιεράπετρας (ΚΠΑ 2) που εξυπηρετεί την περιοχή του Δήμου. Χωροταξικά πρόκειται για ολόκληρη τη Νοτιο-ανατολική Κρήτη και πληθυσμιακά το Γραφείο αναφέρεται σε πληθυσμό 28.500 κατοίκων.

Με βάση τις σημερινές συγκυρίες, η ανεργία στην περιοχή με δημοσιευμένα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, έχει εκτιναχθεί στο 40% σε εργαζόμενους που προέρχονται από πολύχρονη εργασία (3-10 έτη) ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Γίνεται συνεπώς αντιληπτό πως το ΚΠΑ 2 – που λειτουργεί με τρεις υπαλλήλους – καλείται να εξυπηρετήσει χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι αν κλείσει το Γραφείο θα πρέπει να κάνουν μια διαδρομή που κυμαίνεται – ανάλογα με τον τόπο κατοικίας – από 40 λεπτά έως και μιάμιση ώρα, προκειμένου να πάνε στο πλησιέστερο Γραφείο του ΟΑΕΔ.

Το ενδεχόμενο αυτό είναι προφανές πως θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη αφού κανείς δεν θα δεχτεί η τέταρτη πόλη της Κρήτης ν’ αποψιλωθεί από μια Υπηρεσία που έχουν απόλυτη ανάγκη τόσοι συμπολίτες μας.

Ως Δήμος Ιεράπετρας είμαστε απολύτως αντίθετοι σε μια τέτοια απόφαση, η οποία μόνο κοινωνική αναταραχή θα δημιουργήσει και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να ερμηνευτεί ως απόφαση που καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook