Η… δυναστεία Civic συνεχίζεται για τέταρτη δεκαετία. Μόνο που αυτή τη φορά είναι πιο ευρωπαϊκό από ποτέ, καλοβλέποντας πλέον την κορυφή των πωλήσεων!

Το πιο σημαντικό -εμπορικά- μοντέλο της παρουσίασε η Honda, ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τους Ιάπωνες για τα μάτια των Ευρωπαίων και μόνο.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της Honda δηλώνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την εμπορική πορεία του αυτοκινήτου τους. Βλέπετε, τόσο το πιο συμβατικό σχέδιο του αυτοκινήτου σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά όσο και το ότι το ευρωπαϊκό μάτι που έχει συνηθίσει το διαστημικό σχήμα του, όλα αυτά γεμίζουν με ελπίδες τους ανθρώπους της Honda για την ευρωπαϊκή του εμπορική πορεία.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για πωλήσεις που θα φτάσουν τις 100.000 τον χρόνο, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ! Μάλιστα ο CEO της Honda, Takanobu Ito, δήλωσε στην Εκθεση της Φρανκφούρτης ότι πέρα από τον σχεδιασμό, το νέο Civic είναι δύο γενιές μπροστά από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας του! «Στόχος μας είναι να πουλάμε 100.000 Civic τον χρόνο», δήλωσε.

Το νέο Civic έχει καλύτερη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση από το σημερινό μοντέλο. Γι’ αυτό πιστεύουμε στον στόχο αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων!

Το νέο Honda Civic, λοιπόν, θα διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρη έκδοση. Οι σχεδιαστές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν να κρατήσουν τα σπορ στοιχεία στην εμφάνιση του αυτοκινήτου και παράλληλα να το κάνουν να δείχνει πιο κομψό και πιο μοντέρνο. Παράλληλα, μείωσαν το συνολικό ύψος κατά 20 mm και αύξησαν το πλάτος κατά 10 mm.

Οι άνθρωποι της Honda τονίζουν ότι το νέο Civic εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα και πρακτικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, δεν είχαμε κάποια έκπληξη στη Φρανκφούρτη με τους βενζίνης να είναι οι γνώριμοι ατμοσφαιρικοί, με τη διαφορά ότι πλέον εκπέμπουν κατά περίπου 10% χαμηλότερους ρύπους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ο γνώριμος 1,4 lt κινητήρας των 100 PS έχει κατανάλωση 5,4 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι στα 129 g/km C02. Ο 1,8 lt αποδίδει 142 PS με κατανάλωση 5,8 lt/100 km και εκπομπές ρύπων τα 137 g/km C02.

Το νέο Honda Civic αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2012!

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook