Από σήμερα οι τράπεζες διαθέτουν την κάρτα αποδείξεων ή φοροκάρτα (λέξη που μάλλον της ταιριάζει περισσότερο).Η προμήθεια και η χρήση της, μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι προαιρετική και από 1η Ιανουαρίου 2012 υποχρεωτική.

Το τι είναι και πως χρησιμοποιείται το έχετε διαβάσει ή θα το διαβάσετε.

Όμως πρόκειται για μια απλή κάρτα που θα μας διευκολύνει και θα μας απαλλάξει από την συλλογή των αποδείξεων (όπως κατά κόρον την πλασάρουν) ή πίσω από αυτή την «διευκόλυνση» κρύβονται και άλλες επιπτώσεις;

Πρώτο απ’όλα να ξεκαθαρίσουμε πως για τους εμπόρους, καταστηματάρχες κλπ δεν αλλάζει τίποτε. Όπως έκοβαν (ή δεν έκοβαν) αποδείξεις έτσι θα συνεχίσουν να κάνουν.

Όμως η τεράστια αλλαγή αφορά στους καταναλωτές, είτε πρόκειται για μισθωτους και συνταξιούχους, είτε για επαγγελματίες, είτε για ανέργους κλπ.

Για σκεφτείτε τι κάνετε μέχρι τώρα.

Αγοράζετε διάφορα προιόντα, είδη super market, ένδυσης, ηλεκτρικά ή οτιδήποτε άλλο και ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ μαζεύετε τις σχετικές αποδείξεις και ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ τις καταθέτετε, όλες ή ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΤΕ στην εφορία μια φορά τον χρόνο, με την φορολογική σας δήλωση.

Με την φοροκάρτα αυτή η διαδικασία παίρνει τέλος.

Με την χρήση της (από 1/1/12 υποχρεωτική) η εφορία θα ενημερώνεται αμέσως για την οποιαδήποτε αγορά κάνετε.

Δηλαδή θα γνωρίζει ανα πάσα στιγμή, το πότε πήγατε στο super market, πότε βάλατε βενζίνη, πότε κάνατε μια οποιαδήποτε αγορά !!!

Πλήρης καταγραφή των όποιων οικονομικών κινήσεων της καθημερινότητας για εκατομμύρια πολίτες !!!

Κάθε φορά λοιπόν που θέλετε να δώσετε την φοροκάρτα για να την περάσουν από το μηχάνημα να έχετε στο μυαλό σας πως κάποιοι στην έδρα του «οικονομικού big brother», μετά από λίγη ώρα θα μάθουν :

Που είσαστε. Σε ποιο κατάστημα ή επιχείρηση. Πόσα χρήματα δώσατε.

Και μέχρι το τέλος του χρόνου όλες οι συναλλαγές με την φοροκάρτα θα δώσουν (το σε ποιους είναι ένα ερώτημα) και μια σαφή εικόνα για τον τρόπο ζωής, τα έξοδα, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις σας.

Πως είπατε; Δεν τα είχατε σκεφτεί όλα αυτά;

Καιρός να τα σκεφτείτε και όταν θα γίνει υποχρεωτική η φοροκάρτα να την χρησιμοποιείτε μετά από πολύ σκέψη.

Όπως και την πιστωτική σας.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook