Μεγάλη ανταπόκριση της τρίτης ηλικίας στις δωρεάν εξετάσεις που γίνονται σήμερα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο εορτασμού των ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου).

 Από νωρίς το πρωί στον ισόγειο χώρο της Περιφέρειας και στο ανοιχτό ιατρείο που έχει στηθεί παρέχονται δωρεάν εξετάσεις για χοληστερίνη και ζάχαρο σε εκατοντάδες ηλικιωμένους, όπως επίσης εξέταση για ανίχνευση συμπτωμάτων κατάθλιψης και απώλειας μνήμης, από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της παθολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ με επικεφαλής τον ιατρό (γηρίατρο) Συμεών Παναγιωτάκη, νοσηλεύτριες, και την παρουσία της προέδρου της εταιρείας νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών «Αλληλεγγύη» Ιωάννας Κορτσιδάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφθηκε το ανοιχτό ιατρείο έτυχε θερμής υποδοχής από τους ηλικιωμένους οι οποίοι και τον συνεχάρησαν για την σημαντική πρωτοβουλία που αποφασίστηκε.

Ο ιατρός Συμεών Παναγιωτάκης υπογράμμισε  ότι στόχος του ανοιχτού ιατρείου είναι να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το πρόβλημα της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook