Συνελήφθη μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας, ο συνεργός του 25χρονου δράστη που πυροβόλησε στο μάγουλο και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο πρόεδρο του 15μελούς Συμβουλίου, κατά την διάρκεια χοροεσπερίδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
 
Σχετικά με αναζητήσεις 25χρονου ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδας στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, την 05-02-2011, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

• Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε η συμμετοχή στο περιστατικό ακόμα δύο ημεδαπών, ηλικίας 25 και 23 ετών αντίστοιχα.
• Σε βάρος των τριών δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Ρεθύμνου, για απόπειρα - συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις ημεδαποί είχαν μεταβεί στο κέντρο διασκέδασης, όπου πραγματοποιούταν η χοροεσπερίδα και συνδιασκέδαζαν. Ο ένας 25χρονος δράστης, για ασήμαντο λόγο, διαπληκτίστηκε αρχικά με τον 31χρονο Πρόεδρο του 15μελους Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια, μαζί με τους δύο φίλους του, επιτέθηκαν στον 31χρονο, χτυπώντας τον με τα χέρια.

Κατόπιν, ο 25χρονος, με όπλο που παρανόμως έφερε μαζί του, πυροβόλησε εντός του καταστήματος δύο φορές, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 31χρονο στη ζυγωματική χώρα του προσώπου του. Επιπλέον, τραυματίστηκε στο δεξί χέρι ένας από τους φίλους του (ο 25χρονος), με τους οποίους από κοινού είχαν επιτεθεί στον 31χρονο.

Επίσης, όπως προέκυψε από την προανάκριση, λίγο πριν το περιστατικό , ο 23χρονος δράστης είχε προβεί σε ρίψη άσκοπων πυροβολισμών από παράθυρο, βρισκόμενος εντός του καταστήματος. Σε νεότερη εξερεύνηση βρέθηκαν στο σημείο και κατασχέθηκαν πέντε (5) κάλυκες φυσιγγιών διαμ. 9 mm.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των τριών δραστών και βρέθηκαν στο σπίτι του 23χρονου δράστη και στην πατρική του οικία, εννέα (9) αβολίδωτα φυσίγγια διαμ. 9 mm, ένα (1) πλήρης φυσίγγιο διαμ. 9 mm και επτά (7) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο 25χρονος τραυματίας δράστης, συνελήφθη, βάσει του εντάλματος και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται.