Την ανάγκη αναβάθμισης των ελληνικών λιμανιών ως homeports με την δημιουργία νέων υποδομών μέσω και της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ ώστε να καταστεί η Κρήτη-με την στρατηγική γεωγραφική θέση που κατέχει στην Μεσόγειο-προορισμός κρουαζιέρας, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρνουτάκης μιλώντας στο συνέδριο «CRUISE & TOURISM» που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο.

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει η Μεσόγειος μοναδικός προορισμός κρουαζιέρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για να αυξηθεί το ποσοστό των ελληνικών λιμανιών ως homeports είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν οι λιμενικές υποδομές και να δοθούν κίνητρα σε ξένους επενδυτές να υλοποιήσουν τέτοια έργα. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλουν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις εταιρίες, να συνεργαστούμε μαζί τους, είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να συντελέσουμε στην ανάπτυξη του προϊόντος της ναυτιλίας κρουαζιέρων στον χώρο της Μεσογείου».

Το top συνέδριο για την κρουαζιέρα


Το Cruise and Tourism διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Candia Maris Resort and Spa, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης με προσκεκλημένους top managers διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας, tour operators, cruise operators αλλά και εκπροσώπους λιμένων, οργανισμών τουρισμού και κρατικούς φορείς από την Ελλάδα και τις παραπάνω περιοχές.

Σκοπός του Cruise and Tourism είναι πέρα από την ανταλλαγή γνώσης, πρακτικών και εμπειρίας, είναι να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για b2b συναντήσεις, στελεχών, αρμοδίων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Κρουαζιέρας και του Θαλάσιου Τουρισμού.

Το Cruise and Tourism διοργανώνεται με την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. και την στήριξη φορέων της Κρήτης, ελληνικών τουριστικών φορέων και οργανισμών αλλά και με την συνεργασία διμερών επιμελητηρίων των παραπάνω χωρών.

Πρόκειται για ένα πολύπλευρο επιχειρηματικό γεγονός, που περιλαμβάνει:

• Συνέδριο: Σύνοδος κορυφής εστιασμένη στην εύρεση νέων προορισμών και αναδυόμενων αγορών κρουαζιέρας και μαρίνων στην ευρύτερη περιοχή.
• Έκθεση: Ένα ευρύ και πρωτοποριακό εμπορικό γεγονός.
• b2b meetings: Προκαθορισμένες επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών, εκθετών και συνέδρων και επισκεπτών.
• Gala και networking γεύματα για ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων
• Παράλληλες Εκδηλώσεις: Επίσκεψη σε παραδοσιακό Κρητικό αποστακτήριο για γευσιγνωσία των κρητικών κρασιών και ρακής, επίσκεψη στο λιμάνι του Ηρακλείου και στα αρχαία ανάκτορα της Κνωσού.

To Cruise and Tourism ανοίγει νέους ορίζοντες στην περιοχή, αναδεικνύοντας παράλληλα την χώρα μας σε πόλο έλξης υψηλού επιπέδου τουρισμού.
Την διοργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η Εταιρία New Genesis και για πληροφορίες