Ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε ολοσχερώς τη Δευτέρα στην πόλη Μπαρλέτα της Απουλία, στην νότια Ιταλία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία δεκατετράχρονη κοπέλα.

Η Πυροσβεστική, που έσπευσε στο σημείο, ανέσυρε νεκρή την δεκατετράχρονη κόρη των ιδιοκτητών του υφαντουργείου, που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου.

Μία έγκυος ανασύρθηκε ζωντανή, αναφέρει η Corriere della Serra.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για την ανάσυρση άλλων δύο ατόμων που εργάζονταν στο υφαντουργείο. Τα ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι οι διασώστες τους έχουν βρει και ότι οι δύο χρειάζονται οξυγόνο. Πρόκειται, πιθανότατα, για τους γονείς της έφηβης.

Στο χώρο του συμβάντος, έφτασαν και σπηλαιολόγοι, για να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα είδος σήραγγας, κάτω από τα συντρίμμια, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών.

Τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης δεν έγιναν ακόμη γνωστά, αλλά υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μπορεί να προκλήθηκε από την κατεδάφιση διπλανής πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «εδώ και αρκετές ημέρες, ακούγονταν περίεργοι θόρυβοι, στην πρόσοψη του κτιρίου είχαν δημιουργηθεί ρωγμές και οι ιδιοκτήτες του τριώροφου, αυτού, σπιτιού, είχαν ζητήσει από τον δήμο την πραγματοποίηση ειδικών ελέγχων στατικότητας».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook