Μπαράζ καταλήψεων στα σχολεία της Κρήτης, με τους μαθητές να διαμαρτυρούνται για την έλλειψη βιβλίων και εκπαιδευτικών , αλλά και για τις συνθήκες γενικότερα μάθησης  που επικρατούν στο χώρο της παιδείας.

Σύμφωνα με  στοιχεία  και από τις διευθύνσεις  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και στους 4 νομούς τα περισσότερα λύκεια  αλλά και αρκετά γυμνάσια έχουν βάλει λουκέτο καθώς οι μαθητές έχουν αποφασίσει καταλήψεις.

 Ειδικότερα στο Ηράκλειο, υπό κατάληψη τελούν:  1ο, 2ο, 5ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο Λύκεια Ηρακλείου, τα Λύκεια Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Δέκα, Κρουσώνα, Μαλίων, Μελεσών, Γουβών και Προφήτη Ηλία, τα Καλλιτεχνικό και Μουσικό, τα 2ο και 5ο ΕΠΑΛ και ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου και τα 13ο, 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 8ο, 10ο, 11ο Γυμνάσια και τα Γυμνάσια Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Δέκα, Κρουσώνα, Μελεσών, Μαλίων, Τυμπακίου και Χερσονήσου.

Στα Χανιά υπό κατάληψη βρίσκονται : Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου, γυμνάσιο και Λύκειο Σούδας και το 5ο Λύκειο.

Στο Ρέθυμνο λουκέτο έχουν βάλει τα : 1ο, 2ο Λύκειο. το Λύκειο Περάματος , το Λύκειο Πανόρμου, το Λύκειο Ανωγείων και το Πειραματικό Λύκειο.

Στο νομό Λασιθίου, υπό κατάληψη τελούν το 1ο, 2ο, και  Λύκειο Ιεράπετρας, όπως και το ΕΠΑΛ, καθώς και το 1ο,2ο,3ο Γυμνάσια της περιοχής.

Επίσης σε κατάληψη βρίσκονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κουτσουρά , το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου όπως και το 2ο Λύκειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook