Νέα «πράσινη» συσκευασία για τα αναψυκτικά της λανσάρει η Coca Cola, με τη φιλοδοξία ότι μέχρι το 2020 όλα τα μπουκάλια της θα κατασκευάζονται από φυτικά υλικά και ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η νέα συσκευασία ονομάζεται  PlantBottle και αποτελείται από ανανεώσιμα υλικά που έχουν ως βάση φυτικές ύλες σε ποσοστό 22,5% και από ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 25%.

Σύμφωνα με την Coca Cola, τα νέα μπουκάλια, που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και φέρουν τη σήμανση PlantBottle, είναι περιβαλλοντικά φιλικά γιατί μειώνουν την εξάρτηση της εταιρείας από τα ορυκτά καύσιμα.

Για την προώθηση της νέας σειράς θα προβληθούν διαφημίσεις στα εθνικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Το ενδιαφέρον της Coca Cola για πράσινες συσκευασίες δεν είναι πρόσφατο.

Το σχέδιο είδε το φώς της δημοσιότητας το 2009, με την εταιρεία να υποστηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι το PlantBottle είναι 100% ανακυκλώσιμο, έχει μικρότερη εξάρτηση σε μη ανανεώσιμους πόρους και συμβάλλει στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σε σύγκριση με τα συμβατικά πλαστικά μπουκάλια που έχουν ως βάση το πετρέλαιο.

Τώρα το σχέδιο μπήκε σε τροχιά υλοποίησης και σύμφωνα με την Coca Cola περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια συσκευασίες PlantBottle θα είναι διαθέσιμες σε 20 χώρες μέχρι το τέλος του 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook