Θέση στην έφεση που έχει ασκήσει κατά της αθωωτικής απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα για τον ΟΦΗ πήρε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Φάκος επισήμανε ότι οι κρίσεις της Πειθαρχικής για ΟΦΗ και Θρασύβουλο δεν είναι σωστές στην ουσίας τους και τόνισε ότι απορεί γιατί δεν έχει λάβει ακόμη τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Αντωνακάκης το σκεπτικό της απόφασης για την αθώωση του ΟΦΗ και του Θρασύβουλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρ. Φάκου που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για άλλες διώξεις :

Πιστεύετε, ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των στημένων αγώνων ή θα μείνουν κάποια … σκοτεινά σημεία;

«Αισιοδοξώ, ότι θα φθάσουμε έως το τέλος. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έχει γίνει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και μάλιστα κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν. Το καίριο θέμα είναι ό,τι δεν γίνονται πλέον λοβιτούρες και αλισβερίσια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι. Μπήκε φραγμός στην ασυδοσία κάποιων. Και το θέμα είναι ανάλογες υποθέσεις να αποτελέσουν όχι μόνο οριστικό παρελθόν για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και μάθημα για το μέλλον. Άλλωστε, η μόνη αποτυχία στη ζωή είναι αυτή που δεν μας έγινε μάθημα».

Για ποιο λόγο υποβάλατε μαζί με τον κ.Αντωνακάκη, έφεση κατά των αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών της Σούπερ Λιγκ και της Football League, με τις οποίες απαλλάχθηκαν ΟΦΗ και Θρασύβουλος για τους στημένους αγώνες;

«Οι κρίσεις στις συγκεκριμένες αποφάσεις των δύο Πειθαρχικών Επιτροπών δεν είναι σωστές από ουσιαστικής πλευράς. Παράλληλα, δεν μας έχουν στείλει ακόμη το σκεπτικό των αποφάσεών τους για ΟΦΗ και Θρασύβουλο, παρά το σχετικό αίτημα που έχουμε υποβάλει. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό. Εμείς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαλλαγούν οι δύο ΠΑΕ. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε το σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο απαλλάχθηκαν των κατηγοριών».

Περιμένετε την αποστολή στοιχείων και από το εξωτερικό;

«Ναι, από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συγκεκριμένα. Η κ.Παπανδρέου τα έχει ζητήσει από τις 15 Μαΐου, αλλά έως τώρα δεν έχουν στείλει το παραμικρό οι χώρες αυτές. Όταν πάρουμε στα χέρια μας τα στοιχεία αυτά, θα φωτιστεί και άλλο η υπόθεση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook