Στη φυλακή βρίσκεται ένας από τους πιο γνωστούς αξιωματούχους της αστυνομίας στην Γαλλία, ο Μισέλ Νεϊρέ, καθώς κατηγορείται μεταξύ άλλων για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Πρόκειται για μία υπόθεση που όπως φαίνεται βάζει τέλος στην μακρόχρονη καριέρα του, δημιουργώντας παράλληλα έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαθεσιμότητα το νούμερο 2 της δικαστικής αστυνομίας της Λιόν, Νεϊρέ, ο οποίος κατηγορείται ακόμη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος, συνεργία με κακοποιούς και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

«Αυτό είναι πραγματικά τραυματικό για την εθνική αστυνομία. Ο Νεϊρέ αποτελεί αντικείμενο έρευνας και από σήμερα τον θέτω σε διαθεσιμότητα» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, μιλώντας το κανάλι France 2.

Η σύζυγος του 55χρονου «σούπερ- αστυνόμου» Νικόλ Μαρσελέν κατηγορείται επίσης για διαφθορά και για συνέργεια με κακοποιούς και έχει ήδη προφυλακιστεί.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν η αστυνομία ανακάλυψε πέρσι 11 κιλά κοκαΐνης σε πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε κυνηγητό μελών συμμοριών, έπειτα στην Λατινική Αμερική και τέλος στον Νεϊρέ.

Η υπόθεση αυτή έχει οδηγήσει στη σύλληψη και αρκετών άλλων αξιωματούχων της αστυνομίας.