Περισσότερα είναι τα έξοδα απ\’ ό,τι τα έσοδα της Εκκλησίας, σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος μίλησε στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την οικονομική κρίση, για τα οικονομικά της Εκκλησίας, για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Εκκλησίας, τα καθήκοντα των κληρικών, την αποστολή της ενορίας, κ.λπ.

Οικονομικά στοιχεία

Ο αρχιεπίσκοπος έδωσε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία της Εκκλησίας του έτους 2010, από τα οποία προκύπτει ότι οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 10.038.976,90 ευρώ και οι πληρωμές σε 16.596.078,58. Σημείωσε δε ότι η αρχιεπισκοπή και οι μητροπόλεις διέθεσαν το έτος 2010 σε ιδρύματα και ευπαθείς ομάδες 96.234.510,47 ευρώ.

«Η Εκκλησία ποτέ δεν έθεσε και δεν θέτει στη ζωή της ως πρώτο θέμα τα οικονομικά της», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.

Ο αρχιεπίσκοπος, όπως επεσήμανε, συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό για την περιουσία της εκκλησίας και του εξήγησε ότι η «δήθεν αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας δεν είναι ένας ενιαίος κορβανάς, όπως συνήθως θεωρείται αλλά περιουσίες περισσότερων από δέκα χιλιάδες νομικών προσώπων, όπως Μητροπόλεις, Μοναστήρια, Ναοί, Ιδρύματα κ.ά. που λειτουργούν ως ΝΠΔΔ, με τα συμβούλιά τους και καταβάλλουν όλους τους φόρους που επιβάλλει το κράτος, παρά τα όσα μερικοί κακοπροαίρετα υποστηρίζουν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook