«Ο νόμος για την άρση του καμποτάζ άλλαξε αλά ελληνικά. Υπάρχουν προβλήματα. Μπορεί να χαθεί και το 2012 γιατί τα προγράμματα έχουν εκπονηθεί. Η καθυστέρηση αλλαγής του νόμου δυσκολεύει στο να γίνει home porting o Πειραιάς. Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μας είπε ότι θα αλλάξει ο νόμος όμως υπάρχει καθυστέρηση που δυσκολεύει τα πράγματα». Τα λόγια ανήκουν στον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μάρκο Φόρο ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία του Συνδέσμου.

«Εκκρεμή το να σταματήσει να ισχύει η σύμβαση για τις εταιρείες κρουαζιέρας που είναι περιοριστική. Μόνο εάν θέλεις να μειώσεις τον αριθμό των πλοίων που έρχονται στη χώρα, και μόνο τότε μπαίνει σύμβαση. Δεν υπάρχει άλλο κράτος του κόσμου που να έχει σύμβαση»
, τόνισε ο Μ. Φόρος.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ένωση του ΣΕΕΝ με την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας υπογράμμισε:


«Στη Γ.Σ. του ΣΕΕΝ στις 12 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν εκτός από τα σημερινά μέλη του Συνδέσμου και τα ταμειακώς εν τάξει μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας τα οποία θα μπορούν να εγγραφούν άμεσα στον ΣΕΕΝ ώστε να εκλέξουμε ένα νέο 12μελές συμβούλιο που θα περιλαμβάνει 4 εκπροσώπους της κρουαζιέρας, 4 εκπροσώπους των ferry διεθνών πλόων και 4 εκπροσώπους της Ακτοπλοΐας».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook