Από παλμό και δυναμισμό χαρακτηρίστηκαν οι κινητοποιήσεις στην Κρήτη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στις πόλεις του νομού, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Χανιά

Στα Χανιά οι κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής  Αγοράς, ενώ ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου.

Με δηλώση  του ο πρόεδρος του Ε. Κ. Χανίων κ. Κορναράκης σημείωσε  μεταξύ άλλων , ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας απεργούν \”ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία που είναι η κερκόπορτα των απολύσεων, αλλά και εναντία στις απαιτήσεις της Τρόικα  για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας . \”

\"\"

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του κόσμου στις διαφορές κινητοποιήσεις ο κ. Κορναράκης τόνισε  οτι ο κόσμος θα κατέβει στο δρόμο, ενώ  παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα πως στην κινητοποίηση της 19ης του μήνα οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα \” ότι ο κόμπος έχει φθάσει πια στο χτένι με αυτές τις πολιτικές.\”

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς εκπρόσωποι των εργαζομένων απεύθυναν χαιρετισμούς στους συγκεντρωμένους. Ιδιαίτερο χρώμα στην κινητοποίηση έδωσε η  παρουσία μαθητών από σχολεία της πόλης.

Την συγκέντρωση στην πλατεία  της Δημοτικής Αγοράς ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην πλατεία Δικαστηρίων.

Ηράκλειο

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η συγκέντρωση και στο Ηράκλειο. Περισσότεροι  από 2.000 εργαζόμενοι , εκπαιδευτικοί, αλλά και μαθητές από το Μουσικό και το Καλλιτεχνικό σχολείο,  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στις πολιτικές της κυβέρνησης που οδηγούν όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι τους στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση.

\"\"

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης,

 \"\"

ΠΑΜΕ

Τη δική του ξεχωριστή κινητοποίηση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ  στα Χανιά.  Η κινητοποίηση περιελάμβανε αρχικά συγκέντρωση στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων και πορεία στους δρόμους της πόλης.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook