Με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ουαλίας και την ερμηνεία του Peter Karrie το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου έκλεισε η πρώτη διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ στην πόλη μας. Ο φημισμένος από την παράσταση το Φάντασμα της Όπερας ερμηνευτής συγκλόνισε με την ερμηνεία του σε γνωστά κομμάτια του Μπροντγουέη .

Εκτός όμως από τον Peter Karrie, νέοι καλλιτέχνες όπως η Harriet Whitehead αλλά και ο ρώσος τρομπετίστας Alexei Zaitsev έκλεψαν την παράσταση.

Ήταν ένα ακόμα δείγμα του επιπέδου των παραστάσεων του Μεσογειακού Φεστιβάλ . Μιας διοργάνωσης πραγματικά μεγάλων διαστάσεων, που έγινε δυνατή χάρις στις άοκνες προσπάθειες του δήμου Ρεθύμνης. Οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και το προσωπικό της ΚΕΔΗΡ πραγματικά ξεπέρασαν το υπηρεσιακό τους καθήκον.

Όμως και οι Ρεθεμνιώτες στήριξαν τη διοργάνωση με το δικό τους τρόπο. Οι ξενοδόχοι του δήμου μας και το προσωπικό του συλλόγου ξενοδόχων πάνω στους οποίους έπεσε όλο το βάρος της φιλοξενίας, οι Εστιάτορες, το ΚΤΕΛ, η Δημοτική Φιλαρμονική της πόλης μας, το Κέντρο Νέων, η Αναγεννησιακή Ομάδα, ντόπιοι χορηγοί επικοινωνίας συνεργάστηκαν ώστε οι φιλοξενούμενοι που δεν ήταν και λίγοι να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας στις αποσκευές τους . Το εγχείρημα, που αν όλα πάνε καλά θα επαναληφθεί του χρόνου, συγκέντρωσε πανελλήνιο ενδιαφέρον αφού οι εκδηλώσεις καλύφτηκαν από μεγάλα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

Παγκόσμια αστέρια του μπαλέτου, μουσικοί κονσέρτων μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής, μουσικοί jazz, αθλήτριες καλλιτεχνικής γυμναστικής, αλλά και οι μουσικοί των παρελάσεων από μπάντες από την Ουαλία, τη Σκωτία , τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και αλλού, έδωσαν ραντεβού στην πόλη μας για του χρόνου . Μαζί μ’ αυτούς και ο ρεθεμνιώτης κ. Αλέξης Κωστάλας , ο οποίος παρουσίασε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και δηλώνει πάντα παρών όποτε του ζητηθεί από τη γενέτειρά του. Η γνώριμη πια χροιά της φωνής του περιέβαλλε τις εκδηλώσεις με το δικό της ιδιαίτερο τόνο.

Το Ρέθυμνο αποδείχτηκε παραδειγματικός οικοδεσπότης μιας διοργάνωσης που τέθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού- Τουρισμού και που διεξήχθη παράλληλα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Κρήτης .

Με την παρουσία του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών και τη στήριξή όλων των ντόπιων δυνάμεων, η πόλη μας μπορεί πια βάσιμα να ελπίζει ότι είναι στο σωστό δρόμο ώστε να αναδειχθεί σε ποιοτικό προορισμό διακοπών για επισκέπτες που δεν επιθυμούν στις διακοπές τους μόνο τη χαλάρωση αλλά επιζητούν και ανεπανάληπτες καλλιτεχνικές εμπειρίες από τους κορυφαίους στο είδος τους ερμηνευτές .

Εξ’ άλλου ο στόχος των διοργανωτών ήταν εξ’ αρχής ο νέος υψηλού επιπέδου θεσμός να διεξαχθεί σε χρόνο που συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook