Τουλάχιστον 297 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, ανέφερε την Τρίτη η οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), σύμφωνα με την οποία ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ υψηλότερος.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση έχει μέχρι σήμερα επιβεβαιώσει 232 θανάτους στο Κάιρο, 52 στην Αλεξάνδρεια και 13 στο Σουέζ, εξήγησε η ερευνήτρια, Χέμπα Μοράγιεφ, στην ιστοσελίδα της HRW.

Τα περισσότερα από τα θύματα καταγράφηκαν το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου και είχαν χτυπηθεί από πραγματικές σφαίρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Πολλοί όμως σκοτώθηκαν από πλαστικές σφαίρες και από δακρυγόνα που εκτοξεύτηκαν εναντίον του πλήθους από πολύ μικρή απόσταση, σύμφωνα με την κα. Μοράγιεφ.

Μετά τις 29 Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί εξαφανίστηκαν από τους δρόμους των μεγάλων πόλεων και αντικαταστάθηκαν από στρατιώτες και μέλη των λαϊκών επιτροπών αυτοάμυνας. Σύμφωνα με την HRW, έχει δοθεί εντολή στα νοσοκομεία να «περιορίσουν» τον αριθμό των νεκρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook