Στο μέλλον, όπως πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας για αυτόματο πλύσιμο στο ειδικό μηχάνημα-πλυντήριο, θα παραδίδετε το κεφάλι σας στα χέρια της πρώτης ρομποτικής κομμώτριας για να το λούσει και να το στεγνώσει. Το νέο ρομπότ είναι- ιαπωνικό δημιούργημα και παρουσιάστηκε στην ετήσια έκθεση τεχνολογίας CEATEC στο Τόκιο.

Το ρομπότ-κομμώτρια (ή μάλλον βοηθός κομμώτριας), που είναι προϊόν της εταιρίας Panasonic, χρησιμοποιεί άκρως εξελιγμένα και ευαίσθητα μηχανικά δάχτυλα για να κάνει μασάζ στο κεφάλι του πελάτη, ενώ το λούζει με νερό και σαμπουάν, περίπου όπως ένα πλυντήριο οχημάτων πλένει ένα αυτοκίνητο, ενώ μετά το στεγνώνει.

 Η έκθεση, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», περιλαμβάνει και άλλα τελευταίας εσοδείας επιτεύγματα των ιαπώνων ρομποτικών κατασκευαστών, όπως ένα βελτιωμένο ρομπότ που κάνει ποδήλατο και το οποίο πλέον δεν κάνει μόνο μικρούς κύκλους γύρω-γύρω, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ανεβαίνει πια και μια ανηφορική ράμπα.

Επιδεικνύεται, επίσης, ένας ρομποτικός «γιατρός» επίσης της Panasonic, καθώς και ένα ρομποτικό αρκουδάκι της Fujitsu, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κρατά συντροφιά σε παιδιά και σε μοναχικούς ενήλικους (που δεν λένε να μεγαλώσουν). Διαθέτει μια κρυφή κάμερα στην μύτη του, μαζί με άλλους αισθητήρες, που του επιτρέπουν να ενεργοποιείται μόνο του, μόλις «βλέπει» ότι το πλησιάζουν άνθρωποι, οπότε τους κουνάει χαρούμενα το χέρι του.

\"http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/10/05/article-2045544-0E3D618D00000578-873_634x960.jpg\"

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook