Η οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την επίθεση για την επίθεση στο διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών, μέσω κειμένου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia στο διαδίκτυο. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού και Χ. Χατζημιχελάκη, η δίκη των οποίων ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου. Η οργάνωση εκτοξεύει απειλές κατά της Δικαιοσύνης και απειλούν για νέες βομβιστικές επιθέσεις

Με απειλές κατά των δικαστικών ανέλαβε με προκήρυξή της στην ιστοσελίδα Athens. Indymedia. Org. τη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η οργάνωση αφιερώνει την επίθεση στα προφυλακισμένα μέλη της, Τσάκαλο, Χατζημιχελάκη και Αργυρού, «με όλη μας τη φωτιά στα αδέρφια μας» όπως χαρακτηριστικά γράφουν ενώ εξαπολύουν απειλές εναντίον των δικαστών που θα δικάσουν στις 17 Ιανουαρίου.

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι τα αδέρφια μας είναι τα εύκολα θηράματα και μαγειρεύουν τον τιμοκατάλογο με τις ποινές που επιθυμούν να τους βάλουν για να πληρώσουν ακριβά τον λογαριασμό, θα τους ενημερώσουμε ότι είναι βαθιά νυκτωμένοι και ότι από \’δω και πέρα η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Γι \’αυτό καλό θα ήταν το επερχόμενο δικαστήριο να γίνει με τους δικαστές να φοράνε μαύρες κουκούλες και να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους ποτέ και πουθενά», τονίζουν.

Στη συνέχεια, εξαπολύουν ανοικτά απειλές κατά των δικαστικών: «Για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος Εκτιμούμε ότι μικρός είναι ο κόσμος και αργά ή γρήγορα θα συναντηθούμε στο μέλλον ή και πιο σύντομα.».

Στην προκήρυξη, επίσης, γίνεται επίθεση εναντίον του δικαστικού συστήματος γενικότερα και στο σωφρονιστικό σύστημα, ενώ ο συντάκτης καταλήγει ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις. «Οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, δεν θα αλλάξει ουσιαστικά την καθημερινότητα, γιατί μόνο και μόνο η στέρηση της ελευθερίας είναι μία διαρκής τιμωρία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρονται αναλυτικά στο τρόπο δράσης τους την περασμένη Πέμπτη: «Επιλέξαμε και αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της δικαστικής μαφίας. Χαρτογραφήσαμε την περιοχή, υπολογίσαμε την απόσταση της Γενικής Κλινικής για να μην συμβεί το παραμικρό, παρακολουθήσαμε τις κινήσεις και τις βάρδιες των ειδικών φρουρών στο φυλάκιο ανάμεσα στο πρωτοδικείο και το εφετείο, χρονομετρήσαμε τη συσκότιση που επικρατεί στις 7: 15 το πρωί όταν κλείνουν τα φώτα του δρόμου, τη συχνότητα του δρομολογίου των γουρουνιών της ΔΙ.ΑΣ. από το στόχο, απαλλοτριώσαμε τα οχήματα που χρειαζόμασταν και περάσαμε στην επίθεση. Σχηματίσαμε μία άρτια επιχειρησιακή ομάδα πανέτοιμη να επιτεθεί σε οποιαδήποτε εμπλοκή. Δύο συνοδευτικά οχήματα υποστήριξης επόπτευαν το πρωτοδικείο τόσο πριν την τοποθέτηση της μηχανής με τη βόμβα, όσο και κατά το τελικό στάδιο της στάθμευσης της, όπου το ένα από τα δύο παρέλαβε και τον σύντροφο που οδηγούσε την μηχανή. Η διάταξη της ομάδας υποστήριξης ήταν τέτοια ώστε να μπορεί να καθυποτάξει άμεσα τον ειδικό φρουρό στην σπάνια περίπτωση που αυτός αντιλαμβανόταν κάτι, αλλά και να αιφνιδιάσει οποιαδήποτε αστυνομική μεταβλητή δύναμη (π.χ. έλεγχος στον αναβάτη της μηχανής από τους ΔΙΑΣ ή από τυχαίο διερχόμενο περιπολικό). Τόσο η θέση μας, όσο και η οπλική μας υπεροχή θα ήταν ικανή να μας απεμπλέξει και εμείς να φύγουμε αλώβητοι».

Εκτός από την προκήρυξη στην ίδια ιστοσελίδα αναρτήθηκε ένα ακόμη κείμενο που αναφέρεται στην ανταπόκριση για διεθνή αλληλεγγύη που είχαν ζητήσει με την προηγούμενη προκήρυξη τους στα τέλη Νοεμβρίου. Σε αυτή αναφέρονται στις πρόσφατες επιθέσεις της ιταλικής αναρχικής οργάνωσης FAI που τις χαρακτηρίζουν ως «απόλυτα στοχευμένες».

Και στα δυο έγγραφα εκτός της «υπογραφής» με την επωνυμία της οργάνωσης υπάρχει και η φράση «Κομάντο Horst Fantazzini» o οποίος όπως αναφέρουν ήταν «ένας ληστής στην Ιταλία που «πολιτικοποιήθηκε»μέσα στη φυλακή και έδωσε σκληρές μάχες για την ελευθερία του και για τους συλλογικούς αγώνες των κρατουμένων».

news.ert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook