Στα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλε η Κύπρος τις απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες που διεξάγονται για φυσικό αέριο εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει λύπη διότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός εκτόξευσε απειλές ακόμη και από το βήμα της γενικής συνέλευσης, σημειώνοντας ότι η άρνηση της Τουρκίας να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τη νομιμότητα και η απαξίωσή της προς τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας δημιουργούν ένταση και απειλούν την πρόκληση κρίσης.

Τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η άσκηση του νόμιμου κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση του διεθνούς δικαίου να αποτελεί αιτία πρόκλησης έντασης.

Αναφέρει ακόμα ότι εάν όντως ο κ. Ερντογάν επιθυμεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στις απευθείας διαπραγματεύσεις να παράσχει υποστήριξη για επίτευξη λύσης το συντομότερο δυνατό_ όπως ισχυρίσθηκε στην ομιλία του_ τότε θα πρέπει να ενθαρρύνει τον κ. Ντερβίς Έρογλου να σταματήσει να υπαναχωρεί από τις συγκλίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί και να εργαστεί πάνω στη συμφωνημένη βάση για την εξεύρεση λύσης και προσθέτει: «Επιπλέον, θα πρέπει ο ίδιος να σταματήσει να στηρίζει και να συντηρεί το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα, με την υπογραφή λεγόμενων συμφωνιών, περιλαμβανομένης και της πρόσφατης για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στα κατεχόμενα καιν την Τουρκία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook