Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι, αποκεφαλίστηκαν (την Τετάρτη) δύο καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών, αφού κρίθηκαν ένοχοι για την τέλεση τριών ανθρωποκτονιών (ο ένας από τους δύο καταδικσθέντες είχε αναγνωριστεί ένοχος τέλεσης δύο δολοφονιών).

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι οι εκτελέσεις έγιναν στην πόλη Ταμπούκ, στο βόρειο τομέα του βασιλείου.

Μετά την πρωτοχρονιά, στη Σαουδική Αραβία έχουν εως τώρα γίνει από τις δικαστικές αρχές 48 εκτελέσεις, δι αποκεφαλισμού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πέρυσι, οι ίδιες προσθέτουν συγκριτικά, έγιναν 27, στη διάρκεια του \’09 έγιναν 67 και, τέλος, στη διάρκεια του \’08 έγιναν 102 εκτελέσεις.

Τον Σεπτέμβριο, η Διεθνής Αμνηστία ζητώντας την άμεση αναστολή των εκτελέσεων χαρακτήρισε τον τρέχοντα ρυθμό τους «πάρα πολύ ανησυχητικό». Ανέφερε συγχρόνως ότι, «οι θανατοποινίτες σήμερα στο σαουδαραβικό βασίλειο ανέρχονται στους 140».

Τα κυριότερα εγκλήματα σύμφωνα με τη σαουδαραβική συντηρητική νομοθεσία, τα οποία τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών είναι: ο βιασμός, η δολοφονία, η ένοπλη ληστεία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και, τέλος, η εκ προμελέτης, αναίτια, χρόνια εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook