Από διετίας, ήδη, αλλά κυρίως μετά από τα τελευταία νέα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε σύγχρονη…αποικία της Γερμανίας και των άλλων …φίλων και…συμμάχων μας.

Έχει εκχωρήσει όχι μόνο μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας στην Τρόϊκα και το ΔΝΤ αλλά τους έχει στην κυριολεξία παραδώσει τις τύχες της Πατρίδας μας τη μοίρα των Ελλήνων.

Η σοσιαλνεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Πασόκ, υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων γενεών. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ… ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

 Η υπόθεση Μνημόνιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει αίσιον τέλος για το πολιτικό μας σύστημα και προδήλως για την πλέον… ενδοτική και… υποτελή κυβέρνηση από τον πόλεμο μέχρι σήμερα. Άπαντες οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν στο λαό αλλά και στη δικαιοσύνη. Να μας πούν : Τι έγινε στο κρίσιμο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2010, τότε που …παίχτηκε όλο το «έργο».

 Να μας δώσουν εξηγήσεις : πως και γιατί έγιναν οι δηλώσεις περί διεφθαρμένης χώρας και «τιτανικού», να μας πουν πως και γιατί άλλαξε ο χρόνος αγοραπωλησίας των ελληνικών ομολόγων από τρεις σε δέκα ημέρες (Τ10), να μας εξηγήσουν γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας μίλαγε υπογείως με το ΔΝΤ, τη στιγμή που διέψευδε κατηγορηματικά τις φήμες περί προσφυγής, να μας εξηγήσουν γιατί δεν πήραν τα λεφτά που οι αγορές μας προσφέρανε το τρίμηνο Ιανουρίου μέσα Απριλίου 2010, όταν πωλήσεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων του δημοσίου πήραμε μόνο 14,4 δις ευρω από τα 47,5 δις ευρω που μπορούσαμε να πάρομε και γιατί δεν πήραμε τα πολλά δις της Ρωσίας του Πούτιν και με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο.

 Γιατί μίλαγε ο Παπανδρέου με τον Στρως καν του ΔΝΤ αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από το πασόκ αλλά και πριν τις εκλογές. Γιατί δήλωσε ο Σαχινίδης, υφυπουργός οικονομικών ότι «…εμείς είχαμε αποφασίσει αμέσως μόλις αναλάβαμε την εξουσία στις 4 – 10 – 2010, να προσφύγομε στο ΔΝΤ»;

Τέλος, να μας εξηγήσουν πως και γιατί φούσκωσαν το έλλειμα του 2010 ώστε να κλείσει τελικά στο 15% όπως κατήγγειλαν πρόσφατα υπάλληλοι της Εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας. Όλα αυτά τα ερωτήματα πλανώνται σαν φαντάσματα πάνω από την χώρα και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Από όλα τα ανωτέρω ένα πόρισμα συνάγεται αβίαστα : Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ, ΔΟΛΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ, ΜΟΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Η μεταπολίτευση ξεκίνησε με την ατιμωρησία των υπευθύνων της τραγωδίας της Κύπρου και κλείνει με τη σύγχρονη… ελληνική τραγωδία ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Τελειώνει όμως, γιατί το Μνημόνιο είναι η ταφόπλακα της μεταπολίτευσης και πολιτικού μας συστήματος. Καμιά κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υποθηκεύει το μέλλον του έθνους, πόσο μάλλον όταν έχει υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού με ένα ψέμα \’\’λεφτά υπάρχουν\’\’…

 Βεβαίως δεν περιμένομε από τους…εντολοδόχους της Τρόικα και του ΔΝΤ κυβερνητικούς του Πασόκ να λογοδοτήσουν μόνοι τους. Το πολιτικό τους μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στην πλήρη και ολοκληρωτική πολιτική τους απαξίωση από το λαό και την κοινωνία.

Έγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα το όνομά τους στην Ελληνική Ιστορία. Όμως δεν αρκεί: θα γίνει μία εξεταστική επιτροπή και η ευθύνη δεν θα είναι μόνο πολιτική… Η λογοδοσία τους στην ελληνική δικαιοσύνη είναι πρόδηλη και επιβαλλόμενη.

ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ.

Γιώργος Παπαδάκης
Δικηγόρος
(Στέλεχος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook