Όπως είχε αποκαλύψει ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ρ. οι 4 Ε.Π.Σ. ΚΡΗΤΗΣ επί ένα περίπου μήνα επεξεργάστηκαν και ολοκλήρωσαν πρόταση προς τους κ.κ. Υπουργό υφυπουργό Αθλητισμού και κ. Προέδρο ΟΠΑΠ, η οποία είχε ζητηθεί όταν τον επισκέφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2010.
Η πρόταση είναι ήδη στα email, και των 53 Ε.Π.Σ. της χώρας όπου μέχρι 11-2-201 τους ζητούν τυχόν προτάσεις και αντιρρήσεις.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣΡ «Στην εμπεριστατωμένη πρόταση ΧΟΡΗΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ αναφέρεται το σκεπτικό του αιτήματος για χορηγία όπου θα σταματήσουν να τελούν υπό ομηρία και μην τους αποδίδουν οι αρμόδιοι φορείς έγκαιρα τα 6,57 ΕΥΡΩ ημερησίως που δικαιούνται (Η Α΄Ε.Π.Σ.), αλλά του marketing, με κριτήρια, κίνητρα, όραμα αλλά και συναίσθημα. Σκοπός του κοινού χορηγικού προγράμματος των Ε.Π.Σ. είναι να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αλλά και η δημιουργία πρότυπου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η αποτελεσματικότητα του χορηγικού προγράμματος είναι δεδομένη, γιατί θα προβληθεί μέσω 4.200 ερασιτεχνικών σωματείων τα οποία συγκροτούν οι ομάδες γυναικείου ποδοσφαίρου, Δ΄ Εθνικής, Α΄,Β΄ και Γ΄ Τοπικού.

Το όλον χορηγικό πρόγραμμα αναφέρεται να γίνει γνωστό μέσω ειδικής προβολής κατά την διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Σ.Ρ. όπου θα γίνει συζήτηση μόνο για ποδόσφαιρο.

Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί μετά την ολομέλεια του Δ.Σ. Ήδη η πρόταση σε CD δόθηκε στον Πρόεδρο της ΕΠΟ από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Ρ. Γεώργιο Σταράκη ενώ θα αποσταλεί στα αρμόδια υπουργία και ΟΠΑΠ Α.Ε. μετά την 14η Φεβρουαρίου, ενώ είναι πιθανόν να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου των εμπνευστών στην Αθήνα.
Ήδη οι πρώτες ενδείξεις είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές. Γι’ αυτό η παρουσία των ερασιτεχνικών σωματείων στην έκτακτη Γ.Σ. είναι επιβεβλημένη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook