«Μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες και θα προκαλούσε διάχυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο από τη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Αν εγκαταλείψουμε την Ελλάδα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η κρίση να μεταδοθεί σε άλλες χώρες» σημειώνει ο κ. Μπαρόζο, σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα. Προσθέτει πως η Ευρωζώνη δεν έχει εμπειρία στο ζήτημα της ενδεχόμενης χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους. «Πρόκειται για μια καινούργια κατάσταση για εμάς και συζητάμε πιθανές λύσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί άλλη φορά» εξηγεί.

Επισημαίνει πάντως πως η ΕΕ είναι πεπεισμένη πως μια ελληνική χρεοκοπία «δεν θα ήταν πιο φθηνή για τους εμπλεκόμενους απ' ό,τι τα τρέχοντα σχέδια διάσωσης».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν όπως αναφέρει το protothema.gr, στέλνει και αυτός μήνυμα στην Ελλάδα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων: «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα, αλλιώς η Ελλάδα θα χάσει την αξιοπιστία της».