Επιθέσεις κατά μελών της θρησκευτικής κοινότητας Άμις στην Πολιτεία του Οχάιο ερευνούν οι αμερικανικές Αρχές. Στόχος ήταν τα… μαλλιά και τα γένια των θυμάτων, τα οποία έκοψαν οι δράστες. Εκτιμάται ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβονται άλλοι Άμις και ότι αιτία των επιθέσεων ήταν πνευματικές διαφορές.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες τουλάχιστον έξι άνδρες και γυναίκες έχουν δεχθεί επιθέσεις σε τέσσερις διαφορετικές κομητείες. Οι δράστες έκοψαν τα γένια των ανδρών και τα μαλλιά των γυναικών.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα 13χρονο κορίτσι και ένας 74χρονος άνδρας. Σύμφωνα με το BBC, οι δράστες άρπαξαν ένα από τα θύματα από τα γένια και τον έσυραν πριν προσπαθήσουν να το κόψουν.

Αυτό που παραξενεύει την Αστυνομία είναι ότι οι επιθέσεις φαίνεται πως έχουν γίνει από άλλα μέλη της κοινότητας Άμις και έχει ως στόχο στοιχεία της ταυτότητας των Άμις (οι γυναίκες δεν κόβουν τα μαλλιά τους στις συντηρητικές κοινότητες, ενώ οι άνδρες αφήνουν γενειάδα αφότου παντρευτούν).

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη μιας ομάδας από την πόλη Μπεργκχόλτς στο ανατολικό Οχάιο.

Μια 57χρονη γυναίκα είπε ότι οι γιοι της και ο γαμπρός της τής έκοψαν τα μαλλιά και τη γενειάδα του συζύγου της και πρόσθεσε ότι συμμετείχαν σε αίρεση.

Οι ύποπτοι έχουν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν. Ο σερίφης Φρεντ Αμπντάλα δήλωσε ότι είχε δεχθεί απειλές παλαιότερα, ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη.

Οι έρευνες, όμως, προχωρούν αργά, εξαιτίας της απροθυμίας μελών της κοινότητας Άμις να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Η βία σε Άμις από Άμις είναι εξαιρετικά σπάνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook