Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου Ιεράπετρας που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου εξέφρασε με ανακοίνωση του ο τοπικός δήμος.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

\”Παρακολουθούμε με περίσκεψη και έντονο προβληματισμό τα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα για τους Δήμους, πλήττοντας τον πυρήνα λειτουργίας της Τοπικής Δημοκρατίας που είναι η Αυτοδιοίκηση.

Οι Δήμοι αποτελούν το βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας και της άμεσης επαφής με τον πολίτη και σωστά τα τελευταία χρόνια έγιναν καίριες και πρωτόγνωρες θεσμικές αλλαγές με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου τους.

Σήμερα, ο ρόλος αυτός κινδυνεύει να ναρκοθετηθεί από τις ποικίλες δεσμεύσεις και περικοπές που επιβάλλονται λόγω των οικονομικών συνθηκών. Κατανοούμε όλοι τις έκτακτες συνθήκες και συνεισφέρουμε στην προσπάθεια να σωθεί η χώρα, στο μέτρο που μας αναλογεί. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε τις δυσχέρειες που προκύπτουν από την εξέλιξη αυτή.   

Ενδεικτικό είναι το πρόβλημα των εργαζομένων του Δήμου μας, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Ιεράπετρας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου, βιώνουν όπως και το σύνολο της κοινωνίας, τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας. Οι συνέπειές της οδηγούν σε σημαντικές απώλειες του εισοδήματος των Δημοτικών Υπαλλήλων και όλων των εργαζομένων στους Δήμους καθώς και σε αλλαγές των συνθηκών εργασίας, που θα προκαλέσουν σημαντικές δυσχέρειες στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων, αλλά και στην παραγωγή έργου για τους Δημότες, από την μείωση του προσωπικού.

Ο Δήμος Ιεράπετρας συμπαρίσταται στην προσπάθεια των εργαζομένων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να λειτουργούν οι υπηρεσίες του με πληρότητα και σε κλίμα εργασιακής γαλήνης που θα επιτρέπει και την αποτελεσματική παραγωγή έργου στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και στις ανάγκες του. \”   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook