Το Πανεπιστήμιο των Ορέων την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με μία Ομάδα Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και σε συνεργασία με το Δήμο Αγ. Βασιλείου πραγματοποίησε σειρά δράσεων στην περιοχή του Δήμου με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από τους κατοίκους της περιοχής.

Οι δύο Ομάδες εργασίας του Πανεπιστημίου των Ορέων ήταν οι:

1. H ομάδα ‘Κοινωνία – Υγεία’, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντή της Κλινικής, Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χ. Λιονή, επισκέφθηκε το Δήμο Αγ. Βασιλείου και εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα χωριά Ακούμια, Σπήλι & Μέλαμπες αποτελούμενη από:

(α) Γεν. Ιατρούς του Πα.Γ.Ν.Η., με υπεύθυνο τον κ. Χ. Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στα Ακούμια.
(β) Οφθαλμιάτρους του Πα.Γ.Ν.Η. και του Β.Ε.Μ.Μ.Ο και την Κινητή Μονάδα Οφθαλμολογίας, με υπεύθυνο τον κ. Χ. Σιγανό, Επίκουρο Καθηγητή Οφθαλμολογίας, στο Σπήλι.
(γ) ΩΡΛ, με υπεύθυνο τον κ. Ε. Προκοπάκη, Επιμελητή Ά ΠαΓΝΗ, στις Μέλαμπες.
δ) Τοξικολόγους, με υπεύθυνο τον κ. Ε. Τζατζαράκη, Λέκτορα Τοξικολογίας, στις Μέλαμπες.

Στο σύνολο των ιατρικών δράσεων εξετάσθηκαν περίπου 300 ντόπιοι κάτοικοι, μέρος των οποίων αρκετά παιδιά.

2. Και η ομάδα ‘Ανάπτυξη – Οικονομία – Περιβάλλον’ με υπεύθυνο τον κ. Ι. Σιατίτσα καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με της οποίας την υποστήριξη πραγματοποιήθηκε ημερίδα με πλήθος συμμετεχόντων και οι παρουσιάσεις που έγιναν ήταν οι ακόλουθες:

Η ασφάλεια των ανθρώπων και του περιβάλλοντος στη γεωργική παραγωγική διαδικασία ως ζωτικό στοιχείο ποιότητας | κ. Ε. Καπετανάκης, Πρόεδρος ΤΕΙ Κρήτης
Πυρκαγιές και Βοσκοτόπια στο Δήμο Αγ. Βασιλείου | κ. Α. Στεφανάκης, Κτηνίατρος

Παρευρέθησαν επίσης οι κ.κ. Ιωάννης Παλλήκαρης Καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου των Ορέων, η Βαρβάρα Τερζάκη Επικοινωνιολόγος, Στέλιος Βρυλάκης & Δημοσθένης Παπαδομιχελάκης Αντιδήμαρχοι Δήμου Αγ. Βασιλείου, Μιχάλης Μαυροτσουπάκης Δημοτικός Σύμβουλος, Βαγγέλης Παπαδομιχελάκης Πρόεδρος στο χωριό Μέλαμπες, η Προϊσταμένη της Οφθαλμολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ Ειρήνη Αντωνοδημητράκη, Νοσηλευτές, Εθελοντές & Ορέοι.

Είναι εντυπωσιακή η διάθεση των ανθρώπων να γίνουν υποστηρικτές του Πανεπιστημίου των Ορέων, της γενναίας αυτής προσπάθειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook