Ο εντοπισμός χιλιάδων ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς επτά πρώην στελεχών του ΟΤΕ που συνδέονται με την επίμαχη σύμβαση 8002 με την εταιρεία Siemens για τη ψηφιοποίηση του δικτύου του Οργανισμού, οδηγεί τους εφέτες ανακριτές στην απαγγελία νέων κατηγοριών σε βάρος τους.

Πρόκειται για επτά πρώην ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ που συμμετείχαν στις επιτροπές ή είχαν εισηγητικό ρόλο σε αυτές για την υπογραφή της σκανδαλώδους σύμβασης 8002/1997. Οι εφέτες ανακριτές, πρόκειται να τους αποστείλουν κλήσεις σε απολογία εντός αυτής και της επόμενης εβδομάδας μετά τα νέα στοιχεία προέκυψαν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι τέσσερα πρώην στελέχη του ΟΤΕ που απασχολούν για πρώτη φορά τη Δικαιοσύνη και φέρονται ότι ήταν μέλη επιτροπών ή εισηγητές όταν υπογράφηκε η σύμβαση για την ψηφιοποίηση του οργανισμού το 1997 επί υπουργίας Τάσου Μαντέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων βρέθηκαν χρηματικές καταβολές από 250.000 – 1.000.000 ευρώ ανά περίπτωση οι οποίες συμπίπτουν χρονικά με την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης. Στο κατηγορητήριο για την υπόθεση καταγράφεται ότι από τη συγκεκριμένη σύμβαση ο ΟΤΕ ζημιώθηκε με 57.404.918,79 ευρώ καθώς σε αυτήν ενσωματώθηκαν οι μίζες, ενώ το όφελος της γερμανικής εταιρίας ανέρχεται σε 632.451.856 ευρώ.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook