Όταν η Ελβετοί κληθούν να ψηφίσουν για το νέο κοινοβούλιο αργότερα αυτό το μήνα οι ψηφοφόροι της Ζυρίχης θα έχουν για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας την ευκαιρία να ψηφίσουν το κόμμα των Freethinkers (Ελεύθερων Στοχαστών), στο οποίο περιλαμβάνονται άθεοι, αγνωστικιστές, σκεπτικιστές, ορθολογιστές και γενικά επικριτές της θρησκείας.

\”Αποφασίσαμε να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε στους πολιτικούς ότι έχει έρθει η ώρα να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν αρκετοί μη θρησκευόμενοι στο εκλογικό σώμα\”, δήλωσε ο 42χρονος Αντρέας Κυριακού, επικεφαλής της λίστας των Freethinkers.

\”Έχουμε κουραστεί από την επιρροή που εξακολουθούν να ασκούν οι εκκλησίες και η θρησκεία σε αυτή τη χώρα\”, επεσήμανε σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς. Ο Κυριάκου μίλησε από το Denkfest (το φεστιβάλ του στοχασμού) που διοργάνωσε η Ελβετική Ένωση των Ελεύθερων Στοχαστών στη Ζυρίχη τον Σεπτέμβριο και στην οποία πήραν μέρος επιστήμονες, φιλόσοφοι ακόμη και ηθοποιοί από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους ελβετούς Ελεύθερους Στοχαστές οι πολιτικοί φοβούνται τους θρησκευόμενους ψηφοφόρους.

Ο Κυριακού εξάλλου επισημαίνει την αποτυχία των πολιτικών να πάρουν σαφή θέση για θέματα όπως η άμβλωση και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία, ζητήματα για τα οποία κυρίως η καθολική εκκλησία έχει ξεκάθαρη άποψη.
Η στάση των Ελβετών Ελεύθερων Στοχαστών αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα των ανθρωπιστών και των αθεϊστών από όλο τον κόσμο να κάνουν περισσότερο γνωστές τις απόψεις τους και να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook