Η αστυνομία συνέλαβε χθες 129 άτομα στη Βοστόνη, όταν διέλυσε μια διαδήλωση κατά της Wall Street, σε μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις από την έναρξη του κινήματος.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βοστόνης, Έντι Κρίσπιν, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση. «Όλοι όσοι συνελήφθησαν το επέλεξαν», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία τους είχε καλέσει να διαλυθούν ησύχως.

Στην ιστοσελίδα του το κίνημα «Να καταλάβουμε τη Βοστόνη» γράφει ότι «εκατοντάδες αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών επιτέθηκαν βίαια» στους διαδηλωτές. Ωστόσο, στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην ίδια ιστοσελίδα εικονίζονται αστυνομικοί χωρίς κράνος και εξάρτυση να περνούν πλαστικές χειροπέδες σε διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τον Κρίσπιν, οι διαδηλωτές είχαν πάρει άδεια να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ντιούι, όμως «ο αριθμός τους αυξήθηκε και επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους».

http://www.illuminatiworld.com/wp-content/uploads/2011/09/Police-Arrest-Large-Number-of-Occupy-Wall-Street-Protesters.jpgΟ δήμαρχος της πόλης, Τόμας Μενίνο, δικαιολόγησε την αστυνομική επιχείρηση λέγοντας στην εφημερίδα Μπόστον Γκλόουμπ ότι «σέβεται την ελευθερία της έκφρασης», αλλά ο ίδιος πρέπει «να φροντίσει μια πόλη» και ότι «η πολιτική ανυπακοή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Το κίνημα ζήτησε δωρεές προκειμένου να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 4.000 δολάρια για να καλυφθούν τα νομικά έξοδα των συλληφθέντων.

Στον ιστότοπό τους (http://occupywallst.org/states) οι οργανωτές δεν αναφέρουν συγκεκριμένες διεκδικήσεις, όμως υποστηρίζουν πως «αυτό που έχουμε όλοι κοινό είναι ότι είμαστε το 99% που δεν ανέχεται πια την απληστία και τη διαφθορά του υπόλοιπου 1%».