Επιτυχώς μπλόκαρε η Playstation τη νέα απόπειρα παραβίασης δεδομένων των χρηστών της. Αυτήν τη φορά η Sony ήταν προετοιμασμένη για μία ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση και οι υπεύθυνοι αντέδρασαν αμέσως. Ειδοποίησαν τους χρήστες αμέσως ότι χάκερ προσπαθούν να εισέλθουν στους λογαριασμούς τους, ώστε να προλάβουν να τους κλειδώσουν.

Tο επίσημο site της Playstation ανήρτησε την ανακοίνωση του Philip Reitinger, αντιπροέδρου και διευθυντή ασφάλειας πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία τις τρεις τελευταίες ημέρες 93.000 λογαριασμοί χρηστών δέχτηκαν επίθεση αλλά η εταιρεία πρόλαβε να τους κλειδώσει και να τους προστατεύσει.

Στην ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος καθησυχάζει τους κατόχους πτωτικών καρτών, οι οποίες συνδέονται με τον λογαριασμό τους, ότι δεν κινδυνεύουν, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί με τους χρήστες που δεν έχουν δώσει εξουσιοδότηση για αγορές ώστε να τους επιστραφεί το ποσό που υποτίθεται ότι προσέφεραν για αγορά συγκεκριμένων προϊόντων.

Δεδομένης της αφορμής, ο Philip Reitinger υπενθυμίζει στους πελάτες της Playstation τους αυξημένους κινδύνους της διαδικτυακής απάτης και τους προτρέπει να χρησιμοποιούν δύσκολους και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης, ενώ να ερευνούν αν ο λογαριασμός τους παρουσιάζει ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook