Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να παγώσει τις επιχορηγήσεις προς τις ομοσπονδίες αλλά και προς τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας έχει φέρει σε απόγνωση τους διοικούντες του Ε.Α.Κ.Η που βρίσκονται πλέον μια ανάσα από το να κλείσουν το κολυμβητήριο του Λίντο εν΄όψει έλλειψης χρημάτων για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας της πισίνας και γενικότερα του χώρου.

Στο Ε.Α.Κ.Η πέρα από το κολυμβητήριο του Λίντο υπάγονται το Κλειστό του Λίντο αλλά και το Εθνικό Στάδιο Ελευθερίας τα οποία επίσης αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας ειδικά το Στάδιο Ελευθερίας που εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχε γίνει αντικατάσταση του ταρτάν που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους αθλητές που το χρησιμοποιούν.

Η διοίκηση του Ε.Α.Κ.Η παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη για να αναφερθεί σε όλα αυτά τα σημαντικά προβλήματα με τον πρόεδρο της κ. Διαλυνά να προειδοποιεί στην αρχική του τοποθέτηση : «Υπάρχει περίπτωση να κλείσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις από τις 21 του μήνα. Η παύση της επιχορήγησης μας δημιουργεί πολλά προβλήματα, στα οποία δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις καθώς δεν υπάρχει συνεργασία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Μας είχε υποσχεθεί το ποσό των 50.000 ευρώ ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί η πισίνα, αλλά δεν έκανε τίποτα. Ζητάμε να μας δανειστεί μία ισοθερμική κουβέρτα για να εξοικονομήσουμε το 40% του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και πάλι δε μας απαντά τίποτα.

Ζητάμε ένα νομικό πρόσωπο να μας βοηθήσει να διεκδικήσουμε το ποσό των 65.000 ευρώ που μας χρωστούν από χορηγίες, αλλά ούτε γι’ αυτό κάνει κάτι. Έχουμε ζητήσει να μας προσδιοριστούν τα όρια των εγκαταστάσεων που ανήκουν στη ΓΓΑ, αλλά ούτε αυτό έχει γίνει. Δεν ξέρουμε πλέον πως πρέπει να κινηθούμε. Στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ αθλούνται καθημερινά περισσότεροι από 2000 άνθρωποι, οι οποίοι θα μείνουν ξεκρέμαστοι εφόσον δεν υπάρξει μία λύση. Ζητάμε τη βοήθεια από όλους τους φορείς. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βλέπουμε μόνο ατολμία».

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου έγινε από τον κ. Διαλυνά και ένας μίνι απολογισμός των πεπραγμένων της τωρινής διοίκησης όπου τονίστηκε από τον ίδιο ότι : «Καταφέραμε να μπει αντιανεμική κάλυψη στη μικρή πισίνα, έγινε εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου, έγινε γραμμογράφηση σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς στο κλειστό του Λίντο και γενικά πραγματοποιήθηκαν πολλά αθλητικά και μη γεγονότα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα είχαμε μία καλή χρονιά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook