Μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης του ελαιολάδου στη μαζική εστίαση, υπέγραψαν πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων – Π.Ο.Ε.Σ.Ε. και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ.

Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει την ενημέρωση των καταστημάτων εστίασης για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του εθνικού μας προϊόντος, καθώς και δράσεις προβολής του τυποποιημένου ελαιολάδου προς τους καταναλωτές – πελάτες σε εκατοντάδες σημεία εστίασης σε όλη τη χώρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων – Π.Ο.Ε.Σ.Ε. θα αποστείλει στις 120.000 επιχειρήσεις των 157 σωματείων μελών της, ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα οφέλη χρήσης του ελαιολάδου, τις ποιοτικές κατηγορίες και τις ενδεδειγμένες χρήσεις τους στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, ή ακόμα και στα γλυκά.

Ενημερωτικές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, κ.λ.π.). Παράλληλα 200 περίπου εστιατόρια θα τοποθετήσουν επώνυμο τυποποιημένο ελαιόλαδο στα τραπέζια τους, θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη χρήση του ελαιολάδου και θα προσφέρουν δειγματάκια ελαιολάδου στους πελάτες τους.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας θα παρουσιασθούν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας με θέμα \”Το Ελαιόλαδο στη Μαζική Εστίαση\” που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011, ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ( Αριστοτέλους 46, Αθήνα). Εισηγητές θα είναι εκπρόσωποι των δυο συνεργαζόμενων φορέων.

(agrotypos.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook