Μόνο η … επίσημη επιβεβαίωση λείπει!

Ανοικτό το ενδεχόμενο σημαντικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους άφησε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μιλώντας από το βήμα συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

«Το επίπεδο του ελληνικού χρέους θα πρέπει να μειωθεί αν διαπιστωθεί ότι δεν είναι βιώσιμο, κάτι που με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πιθανό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Σόιμπλε για να συμπληρώσει πως «τα χρέη της Ελλάδας θα πρέπει να μειωθούν αρκετά ώστε να βελτιωθεί το outlook της Ελλάδας»!

Ξεκαθάρισε βέβαια ότι κάτι τέτοιο «δεν μπορεί να γίνει αποκλειστικά από τους φορολογούμενους», υπονοώντας ότι το βάρος θα πέσει ΚΑΙ στους ιδιώτες ομολογιούχους, δηλαδή τις τράπεζες.

Επεσήμανε μάλιστα ότι είναι σε πλήρη γνώση του ότι μια τέτοια προοπτική επιβάρυνσης των τραπεζών δεν αρέσει στις αγορές, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος για την οριστική επίλυση του «ελληνικού προβλήματος».

Τέλος, ο κύριος Σόιμπλε επεσήμανε πως είναι απόλυτη αναγκαιότητα να επισπευσθεί η λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της Ευρωζώνης, του ESM, ο οποίος να σημειωθεί πως – σε αντίθεση με τον ισχύοντα σήμερα προσωρινό μηχανισμό EFSF – περιλαμβάνει διαδικασίες για ελεγχόμενη χρεοκοπία ενός κράτους – μέλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook