Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολείων της Λέσβου έρχεται να αναδείξει άλλη μία περίπτωση, που, αυτή τη φορά, αφορά δύο νηπιαγωγεία της Μυτιλήνης, για τα οποία οι γονείς των παιδιών απευθύνονται προς κάθε αρμόδιο να παρέμβει για τη μετεγκατάστασή τους σε κατάλληλα κτήρια.

Η ανεπαρκής χρηματοδότηση από τα συναρμόδια υπουργεία προς τους δήμους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων σχολικής στέγης, αλλά και η ελλιπής μέριμνά τους από τους ιθύνοντες τις προηγούμενες δεκαετίες είχε και έχει ως συνέπεια τη συσσώρευση των προβλημάτων σε αρκετές σχολικές μονάδες. Τα προβλήματα αυτά, που συμβάλλουν ολοένα και περισσότερο στην κρίση των σχολικών κτιρίων ως ακατάλληλων, είναι πλέον δύσκολο να αντιμετωπιστούν, εφόσον το κράτος αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ακόμα και για τα ουσιώδη.

Παιδιά και σκορπιοί

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Κώστας Φραγκόπουλος, το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, στον χώρο που παίζουν τα νήπια του 7ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης (Γρηγ. Παπαμιχαήλ 11), οι υπεύθυνοι του σχολείου άκουσαν ένα παιδί να φωνάζει ότι είδε ένα σκορπιό, πράγμα που διαπιστώθηκε στη συνέχεια και από τους ίδιους. Μέσα σε ένα παιχνίδι υπήρχε ένας ζωντανός αραχνοειδής σκορπιός, τον οποίο απομάκρυναν ευτυχώς άμεσα.

Οι νηπιαγωγοί καθησύχασαν τα παιδιά, ενημερώνοντάς τα για το πώς να προστατεύονται από τα έντομα και τα τσιμπήματα. Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί τόσο η σχολική επιτροπή όσο και η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επειδή το προσωπικό του νηπιαγωγείου εικάζει εύλογα την ύπαρξη και άλλων σκορπιών, έχει σημάνει «συναγερμός» για σχολαστική επιτήρηση και προσοχή των παιδιών, όπως και για την καθαριότητα όλων των χώρων. Παρόμοια περιστατικά, αλλά αυτή τη φορά με… ποντίκια καταγράφονται στο 5ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, που στεγάζεται στην Καλλιθέα επί της οδού Ν. Μέγγουλα 9.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook