Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και η υπόθεση της Ελλάδας θα βρεθούν σήμερα, Παρασκευή, στο επίκεντρο της Συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στο Παρίσι.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 και οι επικεφλής κεντρικών τραπεζών θα ενημερωθούν για τις γαλλογερμανικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη και κυρίως για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το τραπεζικό σύστημα και την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.

«Η συνάντηση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια φάση που απόλυτη προτεραιότητα για να είναι επιτυχής η Σύνοδος των G20 είναι να βρεθούν οι τρόποι για την σταθεροποίηση της Ευρωζώνης» δήλωσε πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

Σημειώνεται πως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε προαναγγείλει ότι η Ευρωζώνη θα προσέλθει στη σύνοδο των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου με μια ενιαία πρόταση σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν υπάρξει σημεία σύγκλισης των γαλλογερμανικών προτάσεων όσον αφορά στο ρόλο του EFSF στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Στη Σύνοδο αναμένεται να εξετασθεί και το θέμα της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων, εν μέσω αναφορών για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που θα αγγίζει ακόμη και το 50%.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 και οι κεντρικοί τραπεζίτες, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, συναντώνται λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτωβρίου, όπου θα τεθεί επί τάπητος το νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Η απόφαση της ΕΕ θα παρουσιαστεί κατά τη Σύνοδο της G20 (σε επίπεδο ηγετών κρατών) στις Κάννες στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook