«Ξεκίνησε σαν περιέργεια και μετατράπηκε σε εθισμό, εθίστηκα στο να κοιτάζω από την κλειδαρότρυπα τις ζωές αυτών των ανθρώπων που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη καθημερινά, και σχεδόν ανακουφίστηκα όταν ήρθε η αστυνομία, κατάσχεσαν το κομπιούτερ μου και μου είπαν ότι γνώριζαν – γιατί δεν ήξερα πώς να σταματήσω… Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Ξέρω πως αυτό που έκανα είναι μια από τις χειρότερες παραβιάσεις της ιδιωτικότητας και οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτως ή άλλως μεγάλη ιδιωτικότητα».

Είναι η εξήγηση – απολογία που έδωσε στον Τύπο, αφού αποφυλακίστηκε με εγγύηση 7.300 ευρώ, ο Κρίστοφερ Τσέινι, ο 35χρονος αμερικανός «χακεράτσι» (από το χάκερ και το παπαράτσι) που ευθύνεται για τη διαρροή στο Ιντερνετ τον Σεπτέμβριο ιδιωτικών φωτογραφιών της Σκάρλετ Γιόχανσον – και πέραν αυτού, για την υποκλοπή δεδομένων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα πολλών χολιγουντιανών αστέρων, συμπεριλαμβανομένης της Μίλα Κούνις και της τραγουδίστριας Κριστίνα Αγκιλέρα.
50 ΘΥΜΑΤΑ
Τα θύματα φέρεται να είναι περισσότερα από 50• στο κατηγορητήριο εναντίον του Τσέινι, πάντως, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στο σπίτι του στη Φλόριντα αναγράφονται συγκεκριμένα περιστατικά πειρατείας στους λογαριασμούς e-mail μόνον 11 ατόμων. Όπως διευκρίνισε το FBI, η έρευνα – «Επιχείρηση χακεράτσι» που διεξάγει έντεκα μήνες τώρα – παραμένει ανοιχτή, ίσως ενέχονται και άλλοι.

Όπως γράφουν τα Νέα, ο Τσέινι μελετούσε τις πληροφορίες που δημοσιεύονταν για τους σταρ και έβρισκε με βάσει αυτές τα συνθηματικά τους, εισέβαλε στους λογαριασμούς των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων τους σε Google, Yahoo, Apple και φρόντιζε να του προωθούνται αυτόματα όλα τα μηνύματα. Ετσι περιήλθαν στην κατοχή του οι φωτογραφίες της Γιόχανσον, τις οποίες είχε τραβήξει η ίδια. Συχνά μεταβίβαζε τα δεδομένα που υπέκλεπτε σε κουτσομπολίστικες ιστοσελίδες -άγνωστο παραμένει αν έβγαζε κέρδος από αυτό. Αντιμετωπίζει συνολικά 26 κατηγορίες για κλοπή ταυτότητας, παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστή και τηλεφωνικές υποκλοπές. Αν κριθεί ένοχος για όλα, μπορεί να καταδικαστεί ακόμα και σε 121 έτη κάθειρξης. «Ανθρωποι σαν αυτόν», δήλωσε ο εισαγγελέας Αντρε Μπίροτ, «είναι πραγματικά σκουπίδια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook