Εμμένει ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος στις δηλώσεις του για τον διοικητική του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που τον οδήγησαν στη διαγραφή του από τη ΝΔ.

Έξω από τα γραφεία της ΝΔ έχουν συγκεντρωθεί σύμφωνα με το in.gr, ιδιοκτήτες ταξί με τα οχήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για την διαγραφή του προέδρου τους. Ζητούν, μάλιστα, να συναντηθούν με τον διευθυντή του γραφείου του κ.Σαμαρά, Κ.Μπούρα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 είπε ότι δεν είναι υπάλληλος κανενός κόμματος και δήλωσε άγνοια για το πώς αποφασίστηκε η διαγραφή του. «Δεν ξέρω τι ακριβώς αποφάσισαν, πώς το αποφάσισαν και χωρίς καν να ενημερώσουν».

Άφησε, επίσης, αιχμές για συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά και προειδοποίησε ότι εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική τότε θα αντιμετωπίσει την παραίτηση χιλιάδων κομματικών στελεχών.

«Το πολιτικό σύστημα δέχεται επιρροές από όλα αυτά τα καρτέλ που θέλουν να φτιαχτούν εις βάρος του κλάδου μου. Από τη χτεσινή απόφαση αποδεικνύεται ότι και η ΝΔ δέχεται πιέσεις» είπε.

Αφορμή για τη διαγραφή του κ.Λυμπερόπουλου από την ΝΔ αποτέλεσαν νέες σκληρές δηλώσεις του αυτή τη φορά κατά του διοικητή του ΙΚΑ για το ζήτημα της καταβολής των εισφορών των οδηγών ταξί από τους ιδιοκτήτες τις ημέρες των απεργιών.
«Του είπα ότι είναι το μεγαλύτερο φασισταριό. Του είπα ότι εγώ δεν πίνω ούζα στις πλατείες και στις παραλίες. Του είπα ότι θα τον λιώσω μαζί με εσάς την επόμενη φορά που δεν θα πάρει πίσω αυτήν εγκύκλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί.
Ο Θ.Λυμπερόπουλος δεν παρέλειψε να επιτεθεί, σε αντίστοιχο τόνο, κατά του υπουργού Γιάννη Ραγκούση και της κυβέρνησης. «Ξεσηκώσατε τον τελευταίο ταξιτζή. Δεν θα πεθάνουμε εμείς που είμαστε εδώ. Θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Το δίκιο μας θα το βρούμε. Αλλά θα πάρουμε και άλλους μαζί αν χρειαστεί.»

Αποστάσεις από τη διαγραφή Λυμπερόπουλου κράτησαν, μιλώντας στον σταθμό ο Γιάννης Μανώλης και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε πως τον εξέπληξε η διαγραφή, επισημαίνοντας πως ο χρόνος θα δείξει αν είναι καλή ή κακή. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως η ΝΔ δεν πρέπει να απομακρυνθεί από την κοινωνία.

«Δεν περίμενα την διαγραφή του» είπε ο κ.Μανώλης, τονίζοντας ότι διαφωνεί με τη φρασεολογία του, αλλά κατανοεί την αντίδραση του κλάδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος επεσήμανε πως οι διαγραφές στελεχών δεν είναι κάτι καλό. Επεσήμανε πως η τιμωρία ακραίων συμπεριφορών δε σημαίνει και απομάκρυνση από την κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook