Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, κλείνοντας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με άνοδο -αν και οι ανησυχίες για την κρίση στην Ευρωζώνη κράτησαν στο κόκκινο τις τραπεζικές μετοχές.

Ενισχυμένοι και οι δείκτες στη Νέα Υόρκη, έπειτα και από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και τον θετικό τόνο που έδωσαν τα αποτελέσματα της Google.

Στην Ευρώπη, κερδισμένες της εβδομάδας ήταν οι μετοχές των εταιρειών αυτοκινήτων και οι μετοχές τεχνολογίας. Αντιθέτως, ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών στον πανευρωπαϊκό StoxxEurope600 έκλεισε με υποχώρηση 0,5%.

Στη Νέα Υόρκη, η κερδοφορία της Google οδήγησε υψηλότερα κατά 5,6% τη μετοχή της, ευνοώντας και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Η ενίσχυση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ καλλιέργησε αισιοδοξία για την ορμή της ανάκαμψης, ενισχύοντας μετοχές όπως εκείνες της Amazon και της Caterpillar. Τα ακριβότερα εμπορεύματα ευνόησαν επίσης τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας και μετάλλων.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με άνοδο 0,89% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,97%. Στο Λονδίνο, ο FTSE1000 κατέγραψε άνοδο 1,17%.

O Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,45% στις 11.644,49 μονάδες. Ο Νasdaq ενισχύθηκε κατά 1,82% ενώ ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,74%.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook