Δυο ανήλικα κορίτσια από την Ουγγαρία που είχαν εξαφανιστεί από την πατρίδα τους, είχαν καταλήξει στα δίχτυα κυκλώματος μαστροπών που τα κρατούσε φυλακισμένα στην Κάρπαθο παρά την θέλησή τους και τα εξανάγκαζε να εκδίδονται σε πελάτες έναντι αμοιβής.

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται ένας 25χρονος Αλβανός με άμεσες συνεργάτιδες δυο συμπατριώτισσες των ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 33 και 32 χρόνων. Ρόλο στην υπόθεση φαίνεται πως έπαιζε και η 16χρονη Ουγγαρέζα, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 12 Οκτωβρίου στις αρχές της πατρίδας της. Ως τώρα, έχει επιβεβαιωθεί ότι φυλακισμένη ήταν η 15χρονη ομοεθνής της για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο και η δεύτερη ανήλικη να ήταν θύμα των προαγωγών αλλά να συνεργάστηκε.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Καρπάθου έκαναν έφοδο στο σπίτι της σπείρας στα Πηγάδια, συνέλαβαν τον Αλβανό και την 32χρονη Ουγγαρέζα και απελευθέρωσαν την 15χρονη που κατακρατούσαν παράνομα και υποχρέωναν με απειλές για τη ζωή της να εκδίδεται, έχοντας αφαιρέσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Η 33χρονη μαζί με την 16χρονη συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα. Οι τέσσερις αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής ανηλίκου, της παράνομης κατακράτησης και της μαστροπείας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook