Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων, στο Σύνταγμα, οι οποίοι αψήφησαν την κακοκαιρία και έδωσαν το παρών στο Παγκόσμιο κάλεσμα αγανάκτησης. Ο παλμός είναι δυνατός, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στα συνθήματα έχει ο πρωθυπουργός και γενικά η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να σημειωθεί πως η αποψινή εικόνα της πλατείας, δε θυμίζει την καλοκαιρινή, όπου η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος είναι κλειστοί, ενώ η παρουσία των ΜΑΤ είναι μέχρι στιγμής, διακριτική. Συγκεκριμένα η άνοδος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και η λεωφόρος Αμαλίας, είναι κλειστές. Επίσης έχει στηθεί μια μεγάλη εξέδρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί συναυλία και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ραντεβού σε 951 πόλεις σε συνολικά 82 χώρες έδωσαν σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» από όλο τον κόσμο, προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά και «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή». Στην ιστοσελίδα «United States Global Change» μάλιστα, παρουσιάζεται ο χάρτης με τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο. Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Occupy Wall Street», κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook