Άρωμα…Ευρώπης, είχε η εκδήλωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που πραγματοποίησε ο Δήμος Φαιστού, με αφορμή την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του Δήμου Φαιστού, ως πρώτου «Δήμου 12 Αστέρων» στην Ελλάδα για το 2011, σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν με στόχο την εξωστρέφεια, την ανάδειξη προστασίας της διαφορετικότητας, αλλά και προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στα οποία και ήταν αφιερωμένη η φετινή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας.

Κεντρική εκδήλωση του Δήμου Φαιστού, αυτή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία πλήθος κόσμου και με επίτιμο προσκεκλημένο τον Ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξωστρέφειας του Δήμου, στις δράσεις που υλοποιούνται με γνώμονα την προστασία της διαφορετικότητας, αλλά και στη γενικότερη προσπάθεια προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ως τώρα έργο του Δήμου Φαιστού, αλλά και στις συνεργασίες και κοινές δράσεις που πραγματοποιούνται με Σωματεία, Συλλόγους, αλλά και Ενεργούς Πολίτες.

\"\"

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης μέσω βίντεο, σε άπταιστα ελληνικά, η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κονγκρέσου κ. Αντονέλα Καγκνολάτι, η οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, αλλά και στην προσπάθεια του Δήμου Φαιστού να συνδέεται μέσα από δράσεις με όλη την Ευρώπη.

Στην προσπάθεια του Δήμου αναφέρθηκε και ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος τόνισε πως σε εποχές δύσκολες, ο Δήμος Φαιστού σπάει το κατεστημένο, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την παγκόσμια οικονομική στενότητα και να κάνει βήματα για τους ανθρώπους και την ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Ο κ. Δανέλλης παρουσίασε ένα πλήρες περίγραμμα του τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ενώ επέμεινε σε πανευρωπαϊκές δράσεις με γνώμονα την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εκτός Ευρώπης συνόρων.

Στις δυσκολίες, αλλά και στην προσπάθεια ανάδειξης της διαφορετικότητας και ισότητας, στάθηκε από την πλευρά του στο πλαίσιο ομιλίας του ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ νότιας Κρήτης Μανώλης Στεφανουδάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παράλληλα βραβεύτηκαν μαθητές του Δήμου Φαιστού, οι οποίοι στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας έγραψαν έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι καλύτερες από αυτές τις εκθέσεις διαβάστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι βραβεύτηκαν από το Δήμο Φαιστού.

Χαιρετισμό απεύθυνε στην εκδήλωση εκ μέρους της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και η κ. Σπαθούλα Σδόνα. Στην εκδήλωση με την υποστήριξη της ΕΛΜΕ προβλήθηκαν επιπρόσθετα τρεις ταινίες μικρού μήκους, την παρουσίαση των οποίων πραγματοποίησε η Οργανωτική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτών Ειδικής Αγωγής κ. Ελένη Αρμάου. Μετά την παρουσίαση, η κ. Αρμάου απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με την εκπαίδευση και γενικότερη προσέγγιση των Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω Live Streaming, ενώ είναι διαθέσιμη προς παρακολούθηση στο Link
http://www.ustream.tv/channel/demoweek.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook