Δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα, η προκήρυξη του υπουργείου Ανάπτυξης για το πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠA.

Η πρώτη δράση του προγράμματος είναι προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες που δημιούργησαν επιχείρηση μετά την 1/1/2011 και σε ανέργους που σκοπεύουν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση.

Η δράση χρηματοδοτεί επιπλέον την δημιουργία νέας θέσεως εργασίας με ποσό 15.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 12 μήνες.

Η δεύτερη δράση είναι συνολικού προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και καταρτίσεως με στόχο την στήριξη και ενίσχυσή τους στις νέες συνθήκες.

Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2011 και απασχολούν από 5 εργαζομένους και πάνω. Μέσα από αυτή την δράση ενισχύονται ολοκληρωμένα σχέδια παρέμβασης με επιλέξιμο προϋπολογισμό έως 20.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλονται από την 15η Νοεμβρίου 2011 έως την 15 Ιανουαρίου 2012.